Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Llums Comuns. L'art i l'espai públic com a bé comú" a l'Arts Santa Mònica

· On? Santa Mònica
· Quan? Del 9 de novembre de 2023 al 4 de febrer de 2024
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 7
· Organitza: Santa Mònica

Exposicions

 

El Santa Mònica i La Traginera, Comunalitat de Ciutat Vella, presenten el projecte comunitari Llums Comuns que aposta per l’art i l’espai públic com a bé comú. 

El tret de sortida tindrà lloc el dijous 9 de novembre, a les 19:30 hores, amb l’encesa d’una instal·lació lumínica basada en l’obra Liberty and Light de Chila Kumari. L'encesa coincideix amb la inauguració del festival Raval(s) i es podrà veure des de l’exterior del Santa Mònica fins al 4 de febrer.  

Les escultures de neó que conformen Llums Comuns són part de l’obra Liberty and Light, de l’artista britànica Chila Kumari Singh Burman i van ser produïdes a la cooperativa Impulsem, al barri del Raval, pel festival Llum BCN 2023. Amb Liberty and Light, Kumari fusionava el missatge pacifista del Guernica de Pablo Picasso, amb la iconografia de la seva rica herència cultural hindú-panjabi per denunciar les actuals turbulències globals. Un esclat de llum i color en un context col·lectiu de foscor. 

Un cop finalitzi la mostra, els llums de la instal·lació passaran a disposició del veïnat del Raval perquè en puguin fer ús com a recurs comunitari, és a dir, un recurs per fomentar la participació, l’autoorganització i les xarxes de suport entre les persones, col·lectius i entitats, i s'oferirà formació perquè el veïnat interessat pugui construir els seus propis llums. 

Amb aquest projecte, el Santa Mònica materialitza els seus objectius d’entendre la funció públic en clau de bé comú i redefinir-se com una nova institució no elitista, inclusiva i comunitària, creuada per l’escolta i les cures.  

La col·laboració entre el centre d’arts Santa Mònica i La Traginera, Comunalitat de Ciutat Vella, neix amb l’objectiu de treballar conjuntament per difondre l’art i l’espai públic com un bé comú i treballar conjuntament per generar sinergies i propostes de caràcter comunitari al territori. 

Durant aquests mesos, el projecte Llums Comuns proposa també diverses activitats i accions comunitàries relacionades que permetran apropar-nos a les peces i al projecte:  

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X