Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

L’Ou com balla 2022

· Quan? Del 14 al 19 de juny de 2022
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge

Actes

L’ou com balla, una de les celebracions més singulars de Barcelona, ha distingit la diada de Corpus des de l’any 1637. El costum consisteix a fer ballar un ou als brolladors de claustres, patis i jardins, que es guarneixen per a l’ocasió amb motius florals i cireres.

La tradició, tan senzilla com misteriosa, desperta passions entre els estudiosos, que discuteixen encara avui sobre l’origen i el significat de l’ou com balla. Per a alguns és una metàfora del cicle de la vida i una referència al temps i al moviment continu. Altres el veuen com un simple joc d’entreteniment, propi de l’edat mitjana.

Més enllà de la discussió sobre els orígens, el que sí que és cert és que la tradició ha arrelat a Catalunya, l’únic lloc del món on actualment es fa ballar l’ou. Aquesta celebració ja forma part de l’imaginari col·lectiu dels barcelonins, gràcies a la gran base popular en què se sosté.

Cada any, els brolladors i les fonts d’alguns claustres i patis de la ciutat mostren el joc entre l’aigua i un ou buit, embolcallat per les flors. Enguany se’n faran més que mai: a l’Arxiu de la Corona d’Aragó, a l’Arxiu Històric – Casa de l’Ardiaca, a l’Ateneu Barcelonès, a la Capitania General, al carrer de la Llibertat, a la Catedral, als jardins de Rubió i Lluch, al Museu Frederic Marès, al Museu Marítim, al Centre Cívic Can Deu, al Centre Cívic El Sortidor, a l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, al col·legi Escolàpies de Llúria, al parc de Sant Martí, a les parròquies de la Puríssima Concepció i de Santa Maria del Taulat, a la Reial Acadèmia de Bones Lletres, a la plaça de la Virreina, al Monestir de Pedralbes, al Seminari i al Taller Sant Camil del Guinardó. 

A La Rambla, o a prop de La Rambla

Hi ha diferents espais a La Rambla o molt a prop de La Rambla que ens conviden a fer una ruta “ramblera”.

AJUNTAMENT DE BARCELONA. Catifa floral, exposició del seguici popular, portes obertes (dijous 16 de 10 a 20 h).

ATENEU BARCELONÈS. Canuda, 6. Ou com balla i portes obertes. Dijous 16, d’11 a 20 h.

BASÍLICA DE LA MERCÈ. Mercè, 1. Repic de campanes. Dissabte 18 a les 18:30 h.

BASÍLICA DE SANTA MARIA DEL PI. Pl del Pí, 1. Repic de campanes. Dissabte 18 h a les 18:30 h i diumenge 19 al pas de la processó

CAPITANIA GENERAL. Pg Colom, 14. Ou com balla. Dijous 16 i divendres 17 de 16 a 20h i dissabte 18 i diumenge 19 de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

ESGLÈSIA DE SANT JAUME. Ferran, 28. Repic de campanes. Dissabte 18 a les 18:30 h i diumenge 19 al pas de la processó pel carrer Ferran.

JARDINS DE RUBIÓ I LLUCH. Hospital 56 o Carme. Ou com balla. Dijous 16 de 13 a 17h.

MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA. Av Drassanes, s/n. De dijous 16 a diumenge 19 de 10 a 20 h.

PLAÇA SANT JAUME. Ballada de sardanes. Dijous de 16 a 19 h.

Processó de Corpus Christi 2022

Diumenge 19.

Exhibició dels falcons i ball de gegants a la Plaça de Sant Jaume a les 17:15 h

Sortida del seguici popular a les 17:30 h

Processo de Corpus a les 19:15 h amb el següent recorregut: avinguda de la Catedral, carrer del Doctor Joaquim Pou, dels Sagristans, dels Capellans, plaça Nova, carrer dels Boters, plaça de la Cucurulla, carrer del Pi, plaça de Sant Josep Oriol, plaça del Pi, carrer del Cardenal Casañas, La Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume, carrer del Bisbe, plaça Nova i avinguda de la Catedral

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X