Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Magistrals" el Premi Setba al Palau Robert

· On? Jardí del Palau Robert
· Quan? Del 29 d'octubre al 29 de novembre de 2020
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Passeig de Gràcia, 107
· Organitza: Fundació Setba

Exposicions

"MAGISTRALS" és una exposició fotogràfica que mostra la trajectòria dels deu anys del Premi Setba, un certamen de pintura destinat a artistes amb discapacitat intel·lectual. Actualment, es tracta del premi més ben dotat de l'Estat espanyol que reuneix professionals del món de l'art, alumnes de Belles Arts, entitats i fundacions amb un mateix objectiu: detectar i reconèixer el talent d'aquests artistes “magistrals”.

Des del 2011, s'hi han presentat 4.886 obres, procedents de 135 entitats diferents. D'aquestes 4.886 obres només s'han seleccionat 200, ja que cada any se n'escullen 20. Durant aquests deu anys han format part del jurat els crítics d'art Mery Cuesta i Ricard Mas Peinado; els artistes Pep Camps, Núria Guinovart i Roser Oduber; el galerista Raimon Maragall; Glòria Cid i Isabel Abad de la Fundació ”la Caixa”; Josep Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic de Barcelona; Josep Manuel Jaurena, gerent de l'empresa Art Mir, i Belén Gracia i Cristina Sampere, de la Fundació Setba.

Atesa la demanda en formació artística per part de les entitats que treballen amb discapacitat intel·lectual, la Fundació Setba posa en marxa, a partir del 2020, el projecte MAGISTRALS, a càrrec del pintor Jaime Súnico, per potenciar la creativitat i detectar el talent dels seus usuaris. Durant les sessions, l'artista comptarà amb la col·laboració d'alumnes del màster d'Arts visuals i educació de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Aquest any, a causa de la covid-19, les sessions s'han hagut de reorganitzar i es faran telemàticament.

Segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el 2019 es van comptabilitzar un total de 66.741 persones amb una discapacitat intel·lectual de més del 33% a Catalunya.

Mapa de Localització

Passeig de Gràcia, 107, Barcelona (41.396074, 2.159349)

Fundació Setba

Pl. Reial, 10, 1er 2ª
08002 Barcelona
Tel. 934813696info@fundaciosetba.orgVisitar website

Fundació Setba

Categoria:
Galeries d'Art

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X