Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Mercè 2016 a La Rambla

· Quan? 22 de setembre de 2016
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Actes

La Mercè, la festa major de Barcelona es celebra aquest any del 22 al 25 de setembre. Son dies per prendre el carrer i gaudir de la ciutat amb tots els actes que omplen de Festa tots els barris... però sobretot el nostre.

Aquí teniu un petit resum de tots els actes que passen a La Rambla o molt a prop de La Rambla.

Exposició del Seguici Popular
Del 17 al 25 de setembre
De 10 a 20 h Palau de la Virreina (la Rambla, 99)

Exposició de Gegants al Museu Marítim de Barcelona
Del 18 al 23 de setembre
De 11 h a 19:30 h

La Virreina Centre de la Imatge
Exposició “Barcelona. La metròpoli en l´era de la fotografia, 1860-2004”
Del 22 al 25 de setembre
De 12 h a 20 h

Joc de Pistes a l'Aquàrium de Barcelona
Del 22 al 25 de setembre
De 10 h a 21 h
Al fons del mar hi viu un amic tan despistat que no recorda com es defensa? T'atreveixes a baixar a les profunditats i esbrinar què hi té, a la cua? Ajuda't d´alguns dels seus amics per descobrir-ho!
Activitat inclosa amb l'entrada de pagament.

Associa't La Festa
Plaça Catalunya
Dissabte 24 i diumenge 25 de setembre
De 10 a 22 h (dissabte)
De 10 a 20 h (diumenge)
Una nova proposta per a les festes de la Mercè 2016: més de 200 associacions i activitats concentrades a la plaça Catalunya. Si voleu veure la plaça Catalunya transformada en un espai multiescenari amb una gran varietat de propostes de caire lúdic i festiu pensades i executades per associacions de la ciutat, aquest és el vostre espai. Si voleu conèixer, gaudir i participar dels valors associatius, de l´activisme, dels continguts comunitaris, de l´energia de la ciutat, aquest és també el vostre espai.

Dijous, 22 de setembre

Seguici Inaugural
19 h
Recorregut: Palau de la Virreina, la Rambla, Ferran i pl. Sant Miquel
Les figures més conegudes de l´imaginari festiu, integrants del Seguici Popular de Barcelona, com ara l´Àliga de la Ciutat, el Bou, la Víbria, el Drac, la Tarasca, els Gegants de la Ciutat, el Lleó o la Mulassa s´adrecen cap a la plaça de Sant Jaume acompanyats de diables, tabalers i la resta de figures del Seguici Popular. I és que cap d´ells no es vol perdre el Toc d´Inici. Acompanyeu el Seguici després de berenar el pa amb xocolata que us oferiran el Gremi de Flequers i la plataforma Panàtics.

Divendres, 23 de setembre

Xambanga de gegants
21 h
Recorregut: Museu Marítim de Barcelona - Drassanes Reials, la Rambla, Ferran i pl. Sant Jaume

La Xambanga és una celebració relativament nova però ja s´ha convertit en una tradició que sembla que porta celebrant-se tota la vida. I és que el dia abans de la festa de la patrona, els gegants i els geganters es permeten una nit boja i converteixen una sortida tècnica per transportar els gegants a l´Ajuntament en la Xambanga, una desfilada desinhibida i carnavalesca en què gegants i geganters es disfressen. Veniu i veureu quins aspectes més insòlits adopten els ciutadans més alts i ben plantats de Barcelona.

Concert "Outer Space", dins el "BAM - Barcelona Acció Musical"
22 h
Moll de la Fusta

Concert "Cabaret Contemporain", dins el "BAM - Barcelona Acció Musical"
23 h
Moll de la Fusta

Concert "Vikings de la Guadeloupe", dins del "BAM - Barcelona Acció Musical"
00 h
Moll de la Fusta

Concert "Maurice Louca", dins el "BAM - Barcelona Acció Musical"
01 h
Moll de la Fusta

Concert "Eek & Islam Chipsy", dins el "BAM - Barcelona Acció Musical"
02 h
Moll de la Fusta

Dissabte, 24 de setembre

Matinada de grallers
8 h
Recorregut: pl. de la Mercè, Ample, Regomir, Ciutat, pl. Sant Jaume, Bisbe, baixada de Santa Eulàlia, Banys Nous, Ave Maria, pl. Sant Josep Oriol, pl. del Pi, Cecs de la Boqueria, Boqueria, Banys Nous, Ferran i pl. Sant Jaume.
No us caldrà cap calendari per saber que és el dia de la Mercè, com a mínim si viviu al Barri Gòtic, on la festa de la patrona comença molt d´hora al so de la gralla. I és que els grallers de tot Barcelona es concentren a la plaça de la Mercè i estan disposats a fer que tothom s´alci del llit i es tregui la son de les orelles. Veniu a escoltar-los i viviu la festa gran de Barcelona des de les primeres hores del matí!

Galejada trabucaire
9:30 h
Recorregut: la Rambla (Canaletes), Ferran i pl. Sant Jaume
Després que els grallers hagin deixat la plaça de la Mercè, a les 8 h, arribaran les colles de Trabucaires, que a les 8.15 h del matí faran una ofrena floral a la patrona de Barcelona. Després, s´adreçaran cap a la Rambla, on començaran a fer sonar els seus trabucs amb molt de fum i soroll, com si fossin els bandolers o les agrupacions de defensa populars i guerrillers d´altres temps als qui recorden practicant aquesta tradició. No és gens estrany que els organitzadors adverteixin a les persones amb una excessiva sensibilitat auditiva (com ara nens i avis) que es protegeixin les orelles si es creuen amb els trabucaires.

Matí gegant: Mostra de balls de gegants i Passada de nans i gegants
11 h
Recorregut: Recorregut: Ferran, la Rambla, Cardenal Casañas, Pi, Portaferrissa, Cucurulla, Portal de l´Àngel, Santa Anna, la Rambla, Tallers, pl. Castella, Montalegre.
Veniu sols si voleu, però, si teniu canalla, no la deixeu a casa, perquè s´ho passaran d´allò més bé veient anar amunt i avall de la plaça aquests gegants fabulosos. La nit abans arriben a l´Ajuntament procedents del seu domicili provisional durant la festa, les Drassanes Reials. I ara surten per la porta principal de la Casa Gran disposats a interpretar els seus balls davant de la concurrència. Gegants i gegantes, gegantons i gegantones interpreten les seves coreografies just abans de sortir a fer un tomb pel barri.

Cavalcada de la Mercè
17:30 h
Recorregut: Gravina / Pelai, pl. Catalunya, la Rambla, Ferran, pl. Sant Jaume
Grups d´animació i grups de cultura popular de tot Barcelona desfilen pels carrers de la ciutat per celebrar, amb festa, balls, llum i molts colors, la Festa Major en un dels actes més antics i emblemàtics de la Mercè. Els gegants no faltaran a una cavalcada de la qual són l´ànima festiva i el fil conductor, ni tampoc uns convidats ben especials: els participants en les Jornades Folklòriques Internacionals que s´han celebrat durant el cap de setmana i que, ara, tenen l´oportunitat de submergir-se de ple en la festa. La Cavalcada acaba a la plaça de Sant Jaume, on els participants en les Jornades protagonitzaran la clausura d´aquesta trobada folklòrica.

Concert "Ice Crime", dins del "BAM - Barcelona Acció Musical"
20:30 h
Moll de la Fusta

Concert "Moya Kalongo", dins del "BAM - Barcelona Acció Musical"
21 h
Moll de la Fusta

Passejada de dracs i bèsties de foc
21:30 h
Recorregut: pl. Sant Jaume, Ferran, la Rambla, Santa Anna, Portal de l´Àngel, Arcs, pl. Nova, Bisbe i pl. Sant Jaume
Des del dia 18, al vestíbul de les dependències de l´Ajuntament a la plaça de Sant Jaume s´han pogut veure en exposició les bèsties de foc que formen part del bestiari festiu barceloní. L´últim dia de la mostra, però, se´ls acaba el descans i els toca sortir a fer una primera passejada pels carrers del barri Gòtic. Encara estan mig adormides, així que circulen pels carrers amb tranquil·litat i sense foc. Si sou porucs o no us agraden les espurnes, aquest és el moment de veure-les sense perill.

Concert "Metá Metá ", dins del "BAM - Barcelona Acció Musical"
22 h
Moll de la Fusta

Concert "DakhaBrakha", dins del "BAM - Barcelona Acció Musical"
23 h
Moll de la Fusta

Concert "Baloji & l'Orchestre de la Katuba", dins del "BAM - Barcelona Acció Musical"
00 h
Moll de la Fusta

Concert "Flamingods", dins del "BAM - Barcelona Acció Musical"
1 h
Moll de la Fusta

Concert "Imarhan", dins el "BAM - Barcelona Acció Musical"
02 h
Moll de la Fusta

"Toca-Toca ", a L'Aquàrium de Barcelona
d'11:30 h a 13:30
A la platja màgica de L´Aquàrium de Barcelona hi passen coses fantàstiques! Vine a descobrir alguns dels animals que hi viuen: eriçons, crancs, estrelles de mar i altres, i et mostrarem com interactuar amb ells. 
Inscripcions: el mateix dia al taulell d´informació o bé amb reserva prèvia enviant un correu electrònic a educació@aquariumbcn.com fins el dijous 22 de setembre. Les places són limitades
Activitat inclosa amb l'entrada. 25% de descompte en el preu de l'entrada mencionant les paraules “Promoció Mercè”

Palau Güell
Jornada de portes obertes
El repartiment de les entrades gratuïtes es farà en dos torns:
Torn matí: es donaran els tiquets a partir de les 10.00 h fins a exhaurir les entrades disponibles.
Torn tarda: es donaran els tiquets a partir de les 15.00 h fins a exhaurir les entrades
(l'últim accés a l'edifici és a les 19.00 h, una hora abans del tancament).
L'aforament és limitat per raons de conservació, preservació i seguretat.

Palau Güell
Visita guiada de l'exposició Joves Artistes Becats Fundació Güell , al Palau Güell
12 h
El Palau Güell, amb la col·laboració de la Fundació Güell, ha organitzat una exposició a l´espai de la cavallerissa, concretament a la carbonera, on els visitants poden veure les obres exposades dels joves artistes becats per la Fundació Güell. La mostra es va inaugurar el passat 15 de setembre i es podrà veure fins a finals del desembre. Activitat adreçada a adults
Cal reserva prèvia per telèfon (934 725 775, de dilluns a dissabte de 10 a 19.30 h) o per correu electrònic (palauguell@diba.cat)

Museu Marítim de Barcelona
Jornada de portes obertes
De 10 h a 19:30 h

MUBHA Vía Sepulcral Romana
Jornada de portes obertes
d'11 a 19 h

Diumenge, 25 de setembre

89a Travessia Nedant al Port de Barcelona
9 h

Matí bastoner i cercavila
10 h
Recorregut de la cercavila: pl. Sant Jaume, Ferran, la Rambla, Ample, pl. Mercè
La plaça de Sant Jaume esdevé un gran aparador on les colles de bastoners de tota la ciutat mostren el seu talent a l´hora de ballar. No us perdeu les seves actuacions, per separat o de conjunt, ja que han creat una colla que està formada per membres de les colles dels diversos barris de la ciutat.

Visita familiar al Palau Güell
11h
Les visites en família al Palau Güell consisteixen en un recorregut dinamitzat per l'edifici i diferents activitats per a la descoberta musical, arquitectònica, artística i històrica, dissenyades i pensades per a les famílies. Veurem i tocarem els materials que van fer servir els artesans en la construcció de l´edifici, escoltarem l´orgue del Palau Güell i coneixerem el seu funcionament, i fins i tot ens disfressarem de diversos personatges de la família Güell. (Activitat adreçada a famílies amb nens entre 5 i 12 anys).
Reserva prèvia per telèfon (934725775) o per correu electrònic (palauguell@diba.cat) especificant el nom, nombre de persones, data i hora desitjades

"Viatge al fons del mar en batiscaf ", al Museu Marítim de Barcelona
a les 11:30 h i a les 12:45 h
Per conèixer el fons del mar sense mullar-se, res millor que fer un viatge en batiscaf. Amb un conte com a fil conductor i mitjançant els aparells de l'sphaera, se simularà una lenta davallada a l'aigua dins d'un batiscaf per anar veient els diferents animals que hi viuen: tortugues, dofins, sardines, eriçons,... (+3 anys)
Activitat de pagament

"Toca-Toca ", a L'Aquàrium de Barcelona
d'11:30 h a 13:30
A la platja màgica de L´Aquàrium de Barcelona hi passen coses fantàstiques! Vine a descobrir alguns dels animals que hi viuen: eriçons, crancs, estrelles de mar i altres, i et mostrarem com interactuar amb ells. 
Inscripcions: el mateix dia al taulell d´informació o bé amb reserva prèvia enviant un correu electrònic a educació@aquariumbcn.com fins el dijous 22 de setembre. Les places són limitades
Activitat inclosa amb l'entrada. 25% de descompte en el preu de l'entrada mencionant les paraules “Promoció Mercè”

Palau Güell
Visita guiada
12:30 h
El Palau Güell ofereix visites guiades durant les quals podreu conèixer tots els detalls d´aquest palau construït per l´arquitecte Antoni Gaudí. Descobrireu els detalls ornamentals que amaga l´edifici, el seu origen, la seva història i els seus usos com a residència de la família Güell, ara fa més de 125 anys. 
Per motius de seguretat, preservació i conservació, el Palau Güell té aforament limitat. 
Activitat adreçada a adults.
Cal reserva prèvia per telèfon (934 725 775, de dilluns a dissabte de 10 a 19.30 h) o per correu electrònic (palauguell@diba.cat)

Concert "Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu", dins de "Tots els sons de la Mercè"
20 h
Moll de la Fusta
La flauta màgica, Macbeth, Les noces de Fígaro... Segur que heu escoltat més d´una vegada algun fragment o ària d´alguna d´aquestes òperes. Ara, tindreu l´ocasió de tornar-ne a gaudir en la interpretació que en farà l´Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida pel seu director titular, Josep Pons. Durant la vetllada, la soprano Marta Mathéu i el baríton Carles Daza interpretaran peces de Mozart, Donizetti i Lehár, entre d´altres.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X