Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona

· Quan? Del 5 al 15 de maig de 2022
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Organitza: Ajuntament de Barcelona i COAC

Actes

Del 5 al 15 de maig, Barcelona celebra el Model. Festival d’arquitectures de Barcelona, un espai de reflexió i celebració que ens acosta l’arquitectura experimental i ens ajuda a repensar com volem viure junts a través de nous models de ciutat i nous imaginaris. La Plaça Reial i la Plaça de Catalunya són dos dels espais que acullen instal·lacions.

El festival, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), té com a objectiu transformar l’espai urbà en una plataforma per al talent arquitectònic i de disseny emergent, la ciutat en un fòrum de trobada per a líders de pensament d’arreu; i, més significativament, l’arquitectura en un espai d’exploració i inspiració per a tota la ciutadania. 

A la Plaça Catalunya podreu veure l’espai Cuina Urbana a on es duran a terme diferents activitats. La proposta és una instal·lació on una cuina urbana ocupa el centre de la plaça de Catalunya per proposar activitats culinàries per a totes les persones que ocupin l’espai, una trobada entre -cultures. Una oportunitat per conversar sobre nous models relacionats amb el menjar, la ciutat, l’impacte climàtic i la justícia social.

La Plaça Reial és el centre de debats de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona entorn de l’arquitectura, la ciutat, el disseny i la societat. Un espai de trobades i desacords, de consensos i polèmiques, sempre a través de la paraula.

ELISAVA ha cobert la font de les Tres Gràcies i ha ocupat temporalment el centre de la plaça amb una estructura que fomenta la seva apropiació per part de qualsevol ciutadà que vulgui prendre la paraula.

La instal·lació “Ocupar el centre amb la paraula” té un sentit tant infraestructural com simbòlic. És un sistema espacial que facilita el debat transformant temporalment l’espai públic i, alhora, és un manifest per a una ciutat oberta.

El Festival també servirà per homenatjar a l’arquitecte i Ramblista d’Honor Oriol Bohigas.

 

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X