Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

“Molt amor per fer”, una instal·lació commemora els 40 anys de la primera manifestació LGTBI a La Rambla

· On? Plaça Reial
· Quan? Del 16 de juny al 31 de juliol de 2017
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Exposicions

El dia 26 de juny farà 40 anys de la primera manifestació LGTBI a La Rambla. Un dels actes previstos per commemorar-la és una instal·lació fotogràfica que porta per títol “Molt amor per fer”. Es podrà veure a la Plaça Reial fins al 31 de juliol.

El 26 de juny del 1977 unes quatre mil persones es van manifestar a la rambla de Barcelona. La manifestació per la llibertat sexual i de gènere va mobilitzar gais, lesbianes i trans, i moltes altres persones joves, llibertàries, feministes, sindicalistes o solidàries, que es van sumar a aquest primer gran acte de visibilitat LGTBI a tot l’Estat espanyol. La primera manifestació per l’orgull i l’alliberament LGTBI a Barcelona, commemorava els fets de Stonewall que van succeir a Nova York el juny del 1969.

La instal·lació es situa al voltant de la font de les Tres Gràcies. La proposta visual, realitzada per Ricard Martínez, és una aproximació als més de 40 anys d´orgull i alliberament LGTBI. Aquesta instal·lació està composta de tres grans estructures volumètriques recobertes de diverses fotografies de la manifestació, i de moments importants en la lluita per les reivindicacions dels col·lectius LGTBI. Les imatges han estat cedides per diferents fotògrafs que hi van ser presents cobrint les diferents accions de resistència que es van produir a la ciutat. Alguns d´ells, entre d´altres, són Pepe Encinas, Pilar Aymerich, Colita, Jordi Serchs o Albert Ramis.

En estar ubicada al mig de la Plaça, l’accés és lliure i es pot visitar les 24 h del dia.

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X