Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Nous cursos gratuïts de suport al comerç de proximitat

· Quan? 15 de setembre de 2014
· Organitza: Ajuntament de Barcelona

Actes

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa noves càpsules i tallers formatius gratuïts de 3 hores de durada que volen respondre a les necessitats dels comerços i serveis de proximitat.

Aquests cursos, impulsats per Barcelona Activa i la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum en col·laboració amb el Districte de Ciutat Vella i les associacions de comerciants com Amics de La Rambla, tenen la intenció de donar a conèixer les noves tendències del sector, ajudar en la renovació dels comerços, descobrir les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies tant per la promoció com per la millora de la gestió dels negocis i millorar la gestió dels comerços de la ciutat.

Aquests són els cursets que teniu al vostre abast:

Més enllà de l'aparador: eines de màrqueting 2.0 per a petits comerços
Dilluns 15 de Setembre de 2014, 14:00 a 17:00h.

Si tens una botiga, Internet et facilita eines gratuïtes per donar-li visibilitat, comunicar-te amb els teus clients, fer campanyes de promoció a cost mínim i diferenciar-te de la teva competència.
En aquesta activitat aprendrem a utilitzar una sèrie d'eines gratuïtes que t'ajudaran a comunicar-te amb els teus clients i aconseguir visibilitat per al teu comerç. Explicarem per a què serveix cada una d'elles i per inspirar et mostrarem molts exemples de com les utilitzen altres establiments. Conèixer aquestes eines et permetrà dissenyar campanyes publicitàries amb poc pressupost per fidelitzar clients i aconseguir que nous públics descobreixin i vagin al teu comerç. 

El Mobile Marketing i la web 3.0 per aconseguir i fidelitzar nous clients (NOVA 2014)
Dilluns 22 de Setembre de 2014, 14:00 a 17:00h.

Amb més de 6.000 milions d'usuaris a tot el món, 11 bilions de missatges de text enviats el 2012, 50.000 milions d'aplicacions descarregades el 2013, es preveu que, en breu, el nombre de mòbils superi el nombre d'habitants a la Terra. El mòbil ja és considerada la principal eina de tots els mitjans de comunicació. Durant el càpsula es tractarà la realitat actual de com les empreses i el comerços afronten aquest nou repte d'arribar a potencials clients i fidelitzar-los a través de dispositius mòbils.

Aprèn a utilitzar Facebook i Twitter
Dilluns 29 de Setembre de 2014, 14:00 a 17:00h.

Quan parlem de xarxes socials sovint ens estem referint a les eines que ens permeten construir xarxes socials a Internet. I també cal tenir en compte que es tracta d’un conjunt d’eines relacionades i encarades a potenciar l’estructuració de les nostres xarxes, la generació de contactes, facilitar les comunicacions, la possibilitat de compartir continguts, de difondre idees i, fins i tot, d'enfortir estratègies empresarials. En definitiva, una xarxa social digital es basa en un conjunt d’eines i serveis de conversa, de directori de contactes, de continguts compartits, de treball col•laboratiu..., i, per tant podrem triar la que més ens interessi en funció dels serveis o necessitats que aquestes cobreixen. Els usos que podem donar a aquestes recursos dependrà de la creativitat i la capacitat d’adaptació a les nostres necessitats. A aquest taller treballarem per tal d'iniciar-nos en l'ús de les xarxes socials i per aprendre a gestionar-les, configurar-les i conèixer les seves funcionalitats bàsiques. Facebook i Twitter seran les protagonistes principals. Per a participar als tallers d’aquest itinerari caldrà disposar de correu electrònic i les dades d’accès al mateix.
L’objectiu d’aquest taller és eminentment pràctic i vol introduir els conceptes bàsics que intervenen en la generació de perfils i en l’ús de les xarxes socials, incidint en les qüestions de control de les dades i les opcions de privacitat de les mateixes, en la conscienciació de la petjada digital que generen les accions a la xarxa i en les possibilitats de l’ús de les xarxes socials en l’àmbit laboral i professional.

Connecta el teu comerç a la xarxa amb Google. Fes que la teva clientela et localitzi (ACTUALITZADA 2014)
Dilluns 6 d'Octubre de 2014, 14:00 a 17:00h.

Google Local és un servei de Google que permet introduir informació d'un negoci i promocionar-se a través d'Internet, a més d'obtenir estadístiques que ens ajudaran a prendre decisions per seguir creixent. Així, podem identificar un negoci a Google Local i personalitzar com volem que el local aparegui, a més de modificar dades bàsiques com el telèfon, l'adreça de correu o la pàgina web. Podem adjuntar fotografies, indicar els horaris d'obertura i tancament, indicar quines targetes de crèdit s'accepten i fins i tot crear cupons de descompte i ofertes especials per als clients que et trobin amb Google Local.

Integra els codis QR en l'estratègia de comunicació del teu establiment
Dilluns 13 d'Octubre de 2014, 14:00 a 17:00h.

L'Internet mòbil està cada cop més present i avalat per la seva important penetració en altres mercats (Japó, USA,...). Els codis QR permeten emmagatzemar informació sobre els productes, que pot ser llegida per un telèfon mòbil o altres dispositius.

Què cal tenir en compte per fer el web del teu comerç
Dilluns 20 d'Octubre de 2014, 14:00 a 17:00h.

En l'actualitat existeixen molts productes i serveis que permeten plantejar-se la presència a la xarxa, però cal conèixer els avantatges i desavantatges de l'oferta existent quant a cost, prestacions, tecnologia, escalabilitat, manteniment, etcètera, per a ser capaços de liderar el procés de creació del propi lloc web. En aquesta càpsula aprendrem a posar en marxa una web que s'ajusti a les teves necessitats i requeriments amb un pressupost baix: què cal saber per liderar el procés de creació de la pròpia web.

Posiciona el web del teu comerç als cercadors
Dilluns 27 d'Octubre de 2014, 14:00 a 17:00h.

Apareix la teva web als cercadors? Estar ben posicionats d'una manera natural en els cercadors és fonamental per donar a conèixer la teva empresa i per tal que els usuaris puguin trobar la teva web. El posicionament natural ens permetrà millorar la nostra presència en els resultat dels cercadors. En aquesta càpsula coneixerem les tècniques de posicionament natural per aparèixer en els primers resultats a Google o Yahoo.

Els cursets tindran lloc al Convent St. Agustí. Plaça Pons i Clerch 2, cantonada Comerç Barcelona 08003, Telèfon: 93 268 43 93

Si voleu més informació: ainhoa.calvo@barcelonactiva.cat o truqueu al 93.485.32.07

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X