Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Nova tertúlia del cicle "Orwell pren cafè al Moka"

· On? Restaurant Moka. Sala George Orwell
· Quan? 9 de febrer de 2020
· Dies? Diumenge
· Hora? De 17:00h a 18:30h
· Adreça: La Rambla, 126

Xerrades

El pròxim diumenge, 9 de febrer, i dins del cicle “Orwell pren cafè al Moka”, podreu gaudir d’una nova tertúlia amb la presència de Manu Valentín, historiador, investigador i membre de Mozaika.

El Manu Valentín acaba de publicar el llibre "Voces caídas del cielo. Historia del exilio judío en Barcelona (1881-1954)" on tracta un tema poc conegut "d'altres", que varen participar en la vida, moltes vegades convulsa, que va tenir Barcelona a cavall dels segles XIX i XX.

Basant-se en una vasta documentació, molta d'ella inèdita, de fonts que han tractat les crisis dels exiliats jueus en diverses etapes i entrevistes amb els refugiats i els seus descendents, l'autor aconsegueix rescatar la memòria dels protagonistes i eleva les seves experiències personals al grau d'esdeveniments històrics. Amb "Voces caídas del cielo" pretén omplir un forat deixat per la historiografia espanyola i teixir el fil de la memòria col·lectiva d'una comunitat d'exiliats jueus que van lluitar per establir-se a la ciutat de Barcelona sense cap tipus d'ajut.

Després de la presentació del llibre, tindrà lloc la tertúlia. L'assistència a la tertúlia és gratuïta i no és necessària la inscripció prèvia. L'aforament és limitat.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X