Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Passejada de Catrinas per La Rambla

· On? La Rambla
· Quan? 5 de novembre de 2022
· Dies? Dissabte
· Hora? De 12:00h a 14:00h
· Adreça: La Rambla
· Organitza: Mexcat i Amics de La Rambla

Actes

El pròxim dissabte, 5 de novembre, Mexcat i Amics de La Rambla organitzem una desfilada de catrinas per La Rambla.

La desfilada de catrinas és una activitat lúdica i festiva oberta a tothom que vulgui participar i té com a intenció difondre la cultura del Día de Muertos a Mèxic, mitjançant la representació de les catrinas, figura popular i típica associada a aquesta tradició.

Les catrinas son personatges ben vestits, elegants, en forma d’esquelets, tradicionalment femenines, que al llarg de les darreres dècades han tingut algunes variacions. Ara hi ha catrinas masculines i femenines i comparteixen el gust pel ben vestir, per l’estrafolari, pel que és creatiu, pel barroquisme i per la moda. Tenen un aire antic tot i que acostumen a incorporar coses contemporànies. Amb aire solemne i seriós, moltes vegades també incorporen bogeries i frivolitats. Les catrinas son així, sempre sorprenents.

Mexcat i Amics de La Rambla convidem a tothom a passejar per La Rambla assimilant l’estètica més típica del Día de Muertos mexicà amb les llibertats i motius que desitgin aplicar als seus vestits i maquillatges i incorporant – si ho creuen oportú – referències a La Rambla i a Barcelona però conservant l’essència de les catrinas tradicionals.

La passejada començarà a la part alta de La Rambla el dissabte 5 a les 12h i  baixarà per La Rambla fins a Colom. En alguns punts “rambleros” (Plau de la Virreina, Liceu, Plaça Reial, monument a Colom...) es faran fotos de grup.

Un jurat independent, que valorarà aspectes com el maquillatge, el vestuari, l’originalitat, la utilització d’elements reciclats, l’espectacularitat...  donarà premis a la millor catrina, a la millor parella i a la catrina més original.

INSCRIPCIONS

Per participar cal inscriure’s – ja sigui individualment, en parella o com a grup – enviant un correu a mexcat.org@gmail.com indicant el nom de les persones participants, l’edat, el nom de la catrina i tot allò que pugui ajudar al jurat a identificar-la millor.

Els inscrits rebran una convocatòria per presentar-se a les 11 en un lloc a prop de La Rambla a on podran vestir-se, ajustar detalls o maquillar-se. L’organització no proporcionarà maquilladors.

Mapa de Localització

La Rambla, 08002, Barcelona (41.385609, 2.169817)

També et pot interessar

Taller 'Decoració de Nadal per a casa'
Espai Boqueria. Mercat de la Boqueria
Taller 'Detalls de Nadal per a casa'
Espai Boqueria. Mercat de la Boqueria

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X