Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Passejada de Catrinas per La Rambla

· On? La Rambla
· Quan? 5 de novembre de 2022
· Dies? Dissabte
· Hora? De 12:00h a 14:00h
· Adreça: La Rambla
· Organitza: Mexcat i Amics de La Rambla

Actes

El pròxim dissabte, 5 de novembre, Mexcat i Amics de La Rambla organitzem una desfilada de catrinas per La Rambla.

La desfilada de catrinas és una activitat lúdica i festiva oberta a tothom que vulgui participar i té com a intenció difondre la cultura del Día de Muertos a Mèxic, mitjançant la representació de les catrinas, figura popular i típica associada a aquesta tradició.

Les catrinas son personatges ben vestits, elegants, en forma d’esquelets, tradicionalment femenines, que al llarg de les darreres dècades han tingut algunes variacions. Ara hi ha catrinas masculines i femenines i comparteixen el gust pel ben vestir, per l’estrafolari, pel que és creatiu, pel barroquisme i per la moda. Tenen un aire antic tot i que acostumen a incorporar coses contemporànies. Amb aire solemne i seriós, moltes vegades també incorporen bogeries i frivolitats. Les catrinas son així, sempre sorprenents.

Mexcat i Amics de La Rambla convidem a tothom a passejar per La Rambla assimilant l’estètica més típica del Día de Muertos mexicà amb les llibertats i motius que desitgin aplicar als seus vestits i maquillatges i incorporant – si ho creuen oportú – referències a La Rambla i a Barcelona però conservant l’essència de les catrinas tradicionals.

La passejada començarà a la part alta de La Rambla el dissabte 5 a les 12h i  baixarà per La Rambla fins a Colom. En alguns punts “rambleros” (Plau de la Virreina, Liceu, Plaça Reial, monument a Colom...) es faran fotos de grup.

Un jurat independent, que valorarà aspectes com el maquillatge, el vestuari, l’originalitat, la utilització d’elements reciclats, l’espectacularitat...  donarà premis a la millor catrina, a la millor parella i a la catrina més original.

INSCRIPCIONS

Per participar cal inscriure’s – ja sigui individualment, en parella o com a grup – enviant un correu a mexcat.org@gmail.com indicant el nom de les persones participants, l’edat, el nom de la catrina i tot allò que pugui ajudar al jurat a identificar-la millor.

Els inscrits rebran una convocatòria per presentar-se a les 11 en un lloc a prop de La Rambla a on podran vestir-se, ajustar detalls o maquillar-se. L’organització no proporcionarà maquilladors.

Mapa de Localització

La Rambla, 08002, Barcelona (41.385609, 2.169817)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X