Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Pirulís, Columnes d'expressió lliure" a l'Arts Santa Mònica

· On? Arts Santa Mònica
· Quan? Del 14 de febrer al 23 d'abril de 2019
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 7
· Telèfon: 93 567 11 10
· Organitza: Arts Santa Mònica

Exposicions

David Torrents ha creat “Pirulís, Columnes d’expressió lliure” per convidar-nos a reflexionar sobre el sentit del cartell al carrer en temps de la comunicació digital. L’exposició es podrà visitar fins al 23 d’abril a l’Arts Santa Mònica.

A Barcelona els cartells es pengen en columnes que en diem col·loquialment «pirulís», elements de mobiliari urbà que també es troben a la majoria de capitals europees. Però a casa nostra, els «pirulís» tenen un tret poc conegut: les columnes publicitaries de Barcelona són públiques. De fet, molts barcelonins no saben que oficialment s'anomenen «Columnes d'expressió lliure», i no són propietat de cap empresa privada, així per usar-les, no s'ha de demanar cap mena de permís.

Caminem, mirem, badem pel carrer i potser veiem d'esbiaix un cartell mal enganxat que penja d'un pirulí de colors, mentre un candidat ens somriu amb falsa modèstia. Som lectors involuntaris de cartells que ens espien. Els carrers són l'escenari de la poesia dels missatges mig estripats, a vegades trobats fortuïtament a la vorera en forma de paper. Ens els creiem? Ens importen? Els entenem? Els llegim? Els necessitem?

La mostra es pot visitar gratuïtament de dimarts a dissabtes de 10 a 20 h i els diumenges i festius d’11 a 19 h (a partir d’abril, d’11 a 21 h i d’11 a 19 h respectivament).

 

 

Mapa de Localització

La Rambla, 7, 08002, Barcelona (41.377229, 2.175683)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X