Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Presentació del llibre "El Taxidermista de la plaça Reial" a La Central

· On? La Central
· Quan? 18 de febrer de 2022
· Dies? Divendres
· Hora? De 19:00h a 20:00h
· Adreça: Elisabets, 6
· Organitza: La Central

Presentació de llibres

El divendres 18 de febrer  a les 19 h la llibreria La Central del Raval acollirà la presentació del llibre “El Taxidermista de la plaça Reial”

La presentació anirà a càrrec de Núria Viladevall i Miquel Carandell, autors del llibre, i comptarà amb el testimoni d’Artur Ramon.

“El Taxidermista de la plaça Reial” és una crònica, escrita per Miquel Carandell i Núria Viladevall, que recull la història del comerç singular que va obrir a finals del segle XIX a la Plaça Real,  un relat explicat des d’una triple perspectiva, la històrica, l’emotiva de la mà de Núria Viladevall Palaus, besneta de Soler Pujol, i la construïda amb diferents testimonis.

A la vegada, la de la botiga és una història de ciència a la ciutat, una història que ens mostra la importància dels espais com les botigues pel desenvolupament científic, especialment, per generar espais de trobada i debat entre especialistes, professionals i no professionals. Alguns d’aquests últims van ser aficionats, col·leccionistes i artistes tan coneguts com Josep Maria de Segarra, Lluís Doménech i Torres (net de Doménech i Muntanter), Josep Pons Oliveras, Salvador Dalí, Gabriel Garcia Márquez, Pere Pruna, Jorge Wagensberg o els mateixos Joan Miró i Lluís Llach que s'aturaven davant els seus aparadors.

La idea de recopilar en un llibre la llarga història del “Museo Pedagógico de Ciencias Naturales” va sorgir de, Núria Viladevall Palaus, besneta de Lluís Soler Pujol, fundador de la botiga museu. El text rememora les meves vivències a partir de les olors que es generaven amb l’activitat de l’establiment. Aquest relat es complementa amb el text de Miquel Carandell, doctor en Història de la Ciència, que explica com Soler Pujol i els seus descendents van fer d’aquesta botiga singular un referent en el món de la taxidèrmia i, alhora, un espai de difusió de la història natural, de la ciència, un punt de trobada de col•leccionistes, científics, aficionats i curiosos.

A més, el llibre compta amb el testimoni de diverses persones que van conèixer l’establiment com l’escriptor i periodista Lluís Permanyer; el poeta i escriptor Vicenç Altaió; la directora de la Fundació SETBA, Cristina Sampere, Artur Ramon ; galerista d'art, entre d’altres.

L’assistència és lliure fins a completar l’aforament.

 

Mapa de Localització

Elisabets, 6, 08001, Barcelona (41.383374, 2.169191)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X