Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Presentació del llibre "Josep Domènech i Estapà (1858.1917). Entre la Ciència i lArquitectura" a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona

· On? Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
· Quan? 2 de maig de 2019
· Dies? Dijous
· Hora? De 19:00h a 21:00h
· Adreça: La Rambla, 115
· Organitza: Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona

Presentació llibre

Amb motiu del centenari de la mort de Josep Domènech i Estapà (1858-1917), la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB), entre altres activitats, publica el llibre “Josep Domènech i Estapà (1858-1917). Entre la ciència i l’arquitectura”. El pròxim dijous, 2 de maig, a les 19 h, el Saló d’Actes de la RACAB acollirà la presentació a càrrec e l’autor, el Dr. Sergio Fuentes Milà.

El llibre ha estat escrit pel doctor Sergio Fuentes, expert en Domènech i Estapà, i recull de manera molt completa diversos aspectes de la seva vida i obra. Ens presenta Domènech i Estapà com un ciutadà implicat en la societat del seu temps, com a científic, com a professor de ciències i com a arquitecte. L’arquitectura és l’activitat per la qual és més conegut, i el llibre recull amb detall la seva obra arquitectònica, que, a més dels edificis propietat de l’Acadèmia, inclou altres construccions de Barcelona edificades al voltant del 1900.

Josep Domenech i Estapà fou acadèmic (1882-1917) i president de la RACAB (1912-1914). Fou també l’arquitecte que projectà els dos edificis emblemàtics de l’Acadèmia, que són la Seu a la Rambla i l’Observatori Fabra. Ambdós edificis són fidels al seu estil molt personal, sovint allunyat del modernisme, però sense adoptar del tot una estructura neoclàssica. Amb aquest llibre, la RACAB vol reconèixer la valuosa tasca científica i ciutadana d’un dels seus membres més significats.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X