Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Processons de Setmana Santa a La Rambla

· Quan? Del 2 al 7 d'abril de 2023
· Dies? Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge

Actes

Arriba la celebració de la Setmana Santa. Aquesta festa religiosa té la seva primera celebració el Diumenge de Rams que aquest any és el diumenge 2 d’abril.

Processó de Diumenge de Rams . Diumenge 2 d’abril

Com cada any, la processó de “la Borriquita” o el pas de Jesús entrant a Jerusalem surt de la Plaça Sant Agustí i fa un recorregut per diferents carrers del Raval i pel Gòtic. La Rambla serà un dels punts del recorregut on la processó es pot veure millor.

La processó surt a les 10:00 h de la Pl Sant Agustí. El pas de “la borriquita” fa el recorregut per Hospital, La Rambla, Santa Anna, Portal de l’Àngel, Cucurulla, Portaferrissa, La Rambla, Hospital i Plaça Sant Agusti.

Horaris de pas aproximats de la processó:

10:00 h  P. Sant Agustí
10.15 h  Hospital
10.30 h Pla de la Boqueria
10:45 h La Rambla
11.15 h Santa Anna
11.30 h Av. Portal de l´Àngel
11.45 h Cucurulla
12.00 h Portaferrisa
12.15 h  La Rambla
12.30 h Pla de la Boqueria
12.45 h Hospital
13.00 Pl. Sant Agustí
13.15 Missa

Desviaments del trànsit

Pelai , la circulació procedent del carrer Pelai es desviarà cap a la pl. Catalunya.
Carme , la circulació del carrer del Carme es desviarà cap el carrer dels Àngels.
La Rambla ascendent , s’impedirà el trànsit ascendent per la Rambla.

La imatge és de l’escola d’Olot i va ser realitzada en els tallers “Sant Antoni Maria Claret” de la capital de la Garrotxa.

La processó està encapçalada per la Guàrdia Urbana de Barcelona a cavall i compta amb l'aportació de l’Associació Musical “Ciutat de les Roses” de Sant Feliu de Llobregat.

A les 12 h està prevista la cerimònia de benedicció de les palmes a la Plaça de Sant Agustí.

Processó de la Bona Mort. Diumenge, 2 d’abril

Organitzada per la congregació del Crist de la Bona Mort, la processó té l’inici i el final a la parròquia de Santa Anna.

L’Horari previst és de 18 a 21 h

Processons de Dijous Sant

Viacrucis de la Sang. Dijous, 6 d’abril

Organitzat per la Reial i Il·lustre Arxiconfraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, tindrà lloc el Dijous Sant, 6 d’abril, de les 21.00 a les 22.30 hores. La sortida i l’arribada seran a la seu de l’Arxiconfraria, la basílica de Santa Maria del Pi.

Aquesta processó, no pasa per La Rambla: sortida de la basílica de Santa Maria del Pi (plaça del Pi), plaça de Sant Josep Oriol, carrer de la Palla, carrer dels Banys Nous, carrer del Call, plaça de Sant Jaume, carrer del Bisbe, carrer de la Pietat, plaça de Sant Iu, pla de la Seu, carrer de Santa Llúcia, carrer del Bisbe, plaça de Cucurulla i arribada a la basílica de Santa Maria del Pi (plaça del Pi).

Processons de Divendres Sant a La Rambla

Divendres, 7 d’abril

El divendres sant, que aquest any es celebra el divendres 7 d’abril, son dues les processons que passen per la Rambla. Una surt del Raval, la del Jesús del Gran Poder i María Santísima de la Esperanza Macarena, i l’altre del Gòtic, la de Nuestra Señora de las Angustias.


Processó dels "pasos" de Jesús del Gran Poder i María Santísima de la Esperanza Macarena. Divendres, 7 d’abril de 2023 a les 17 h

La processó de la Pontificia y Real Hermandad de Jesús del Gran Poder y María Santísima de la Esperanza Macarena de Barcelona surt de la plaça de Sant Agustí a les 17 h i fa un recorregut per Hospital, La Rambla, Santa Anna, Portal de l’àngel, Arcs, Plaça Nova, Av. Catedral, Boters, Pi, Plaça del Pi, Cardenal Casañas, Plaça de la Boqueria, Hospital i Plaça de Sant Agustí (l’arribada està prevista a les 22:30 h).

Processó de Nuestra Señora de las Angustias. Divendres, 7 d’abril de 2023 a les 19 h

Una mica més tard, a les 18:45 h, sortirà de l’església de Sant Jaume (c/Ferran, 28) la processó de l’Hermandad i Cofradía de Nuestra Señora de las Angustias. El recorregut serà el següent: Ferran, Plaça Sant Jaume, Bisbe, Avinguda de la Catedral, Boters, Portaferrissa, La Rambla i Ferran (arribada a les 23 h).

El pas de les processons per La Rambla provocarà talls de trànsit.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X