Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Ressonància". L'Escola Massana al Centre d'Artesania de Catalunya

· On? Centre d'Artesania de Catalunya
· Quan? Del 15 d'abril al 27 de juny de 2021
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Banys Nous, 11
· Organitza: Centre d'Artesania de Catalunya - CCAM

Exposicions

Des de fa ja cinc anys, l’Escola Massana (Centre d’Art i Disseny) ofereix l’únic postgrau en Arts aplicades contemporànies del país. És un projecte que es va gestar al llarg del temps i que ha anat creixent any rere any. A nivell de desenvolupament professional, el postgrau promou la realització de projectes personals amb un alt grau d’implicació social, ecològica i creativa, optimitzant els recursos que ofereixen les pràctiques de les arts i el disseny. La seva mirada interdisciplinària promou, alhora, la capacitat dels nous i les noves artesanes per treballar en equips multiprofessionals vinculats a camps com l’arquitectura, el disseny de producte, les arts visuals, la moda, l’audiovisual, les arts escèniques i altres potser encara per emergir. Entre aquestes accions cal destacar aquesta exposició que podeu veure gratuïtament fins el 27 de juny.

Si hagués estat un curs corrent, haguessin acabat, com en edicions anteriors, amb aquesta exposició de treballs de fi de postgrau a Artesania Catalunya. Però aquest no ha estat un curs corrent. El març del 2020 tot va canviar, com a tot arreu. La pandèmia i el confinament consegüent ens van agafar desprevinguts a tots. Tot l’esquema del curs va saltar pels aires, perquè la columna vertebral del postgrau són els tallers, el treball amb els materials, eines i tècniques. Les classes van passar a ser virtuals i els professors es vam bolcar a intentar l’impossible: traslladar a l’entorn digital la materialitat de les arts aplicades, i els alumnes van desenvolupar els seus projectes des de casa.

Els projectes exposats han estat realitzats en ple confinament, amb la limitació de materials i processos tècnics que us podeu imaginar. Tanmateix, val a dir que els professors estan orgullosos de la qualitat dels projectes presentats pels alumnes. La càrrega conceptual, emocional i narrativa de les peces ha estat aclaparadora. Ara, gairebé un any després, us mostren aquestes peces per visualitzar la seva feina, el seu talent i la seva capacitat de resiliència.

L’exposició es pot visitar gratuïtament de dilluns a divendres de 10 a 20 h i els diumenges i festius de 10 a 14 h.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X