Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Santa Rita

· On? PARRÒQUIA DE SANT AGUSTÍ
· Quan? 22 de maig de 2018
· Adreça: Plaça de Sant Agustí, 2

Actes

Avui dimarts 22 de maig és la diada de Santa Rita. La parròquia de Sant Agustí ho celebra amb una festa molt especial i les parades de flors de La Rambla són plenes de roses preparades perquè tothom pugui complir amb la tradició.

Al llarg de tot el dia, centenars de feligresos veneren les restes de la santa portant-li roses vermelles. Santa Rita és la patrona dels venedors ambulants de flors i de les coses impossibles. La tradició diu que hi ha que deixar una rosa beneïda als peus de la Santa per demanar-li un desig. Qui es guardi un pètal beneit de la flor, tindrà sort i diners la resta del any. Cada mitja hora, el capellà de la parròquia beneeix les roses.

El culte a santa Rita de Càssia va ser introduït a Barcelona pels frares agustins, que en van portar les relíquies. Segons la llegenda, Rita era una dona del segle XIV que fou víctima de maltractaments per part del seu marit. Quan va voler entrar en un convent va ser rebutjada pel fet de ser casada i, com a demostració de la seva bondat, va fer florir un roser en ple hivern. Des de llavors la rosa ha esdevingut el principal atribut de la santa, una flor que el cristianisme també associa a la Mare de Déu.

Veniu a comprar flors a La Rambla i a gaudir de l'ambient d'aquest dia tant especial!

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X