Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Si mireu el vent d'on ve", 50 anys del Grup de Folk a l'Arts Santa Mònica

· On? Arts Santa Mònica
· Quan? Del 29 de gener al 24 de març de 2019
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 7
· Telèfon: 93 567 11 10
· Organitza: Arts Santa Mònica

Exposicions

Del 29 de gener al 24 de març de 2019, l’Arts Santa Mònica recorda el cinquanta aniversari del Grup de Folk amb una exposició.

El 1968 el món es va revolucionar. El maig francès va mostrar la nova identitat de l'esquerra, mentre als EUA el moviment hippie anava prenent força. Als Països Catalans sorgia el Grup de Folk, un col·lectiu de grups i cantants que volien marcar distància respecte la Nova Cançó.

Els seus referents se centraven en l'ona folk que es vivia als Estats Units, i en noms com Peter, Paul & Mary i, sobretot, Bob Dylan; sense descuidar, però, referents del folk d'arreu del món. També van tenir interès a recuperar cançons tradicionals catalanes, una de les quals, "Les pometes", va esdevenir un veritable himne.

Al Grup de Folk s'hi van integrar, entre d'altres, Falsterbo 3, Jaume Arnella, Pau i Jordi, Els 3 Tambors, Xesco Boix, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Jordi Roura, Consol i Ramon Casajoana, Sisa,... A més, va ser un moviment contagiós i arreu del país van sorgir petits grups de folk que van revolucionar l'escena musical.

Tot i que l'aventura del Grup de Folk va durar només nou mesos, la seva aportació va acabar sent decisiva per al desenvolupament de la música catalana dels anys següents. Tant que, avui, cinquanta anys després, les seves cançons continuen sent vigents.

L'exposició es basa en una dotzena de cançons: "Bella Ciao", "La cruel guerra", "Escolta-ho en el vent", "Kumbaià", "No serem moguts", "Les pometes", "Puff, el drac màgic", "Les rondes de vi", "Si no em trobes darrera l'autobús", "Els temps estan canviant", "La vall del riu vermell", "Vella xiruca".

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X