Tast a La Rambla
· On? Rambla Santa Mònica
· Quan? Del 2 al 6 de juny de 2022
· Dies? Dilluns, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla 5
· Organitza: Amics de La Rambla i grup gsr
Del 2 al 6 de juny, Amics de La Rambla i grup gsr organitzen Tast a La Rambla. La 8a setmana de Gastronomia de Barcelona és un gran festival culinari en el qual participen 38 dels millors restaurants i pastisseries de Barcelona. Aquest any 14 dels restaurants participants són de Ciutat Vella i 8 de La Rambla o socis d’Amics de La Rambla.
Enguany, Tast a La Rambla tornarà al seu format habitual. Les illes de degustació i de patrocinadors es mantenen igual que en anteriors edicions. El consum es realitzarà canviant tokens que es podran obtenir en els diferents punts de venda. Els socis d’Amics de La Rambla teniu un 20% de descompte si presenteu el vostre carnet de soci al punt de venda.
Hi haurà Cuina Tradicional amb el Restaurant Amaya, Babula Bar 1937, Can culleres, Carmina, Cera 23, Família Nuri, Fonda España, Foodlona by Miquel Antoja, La Pau i Moka 1934. Les Tapes i Platillos aniran a càrrec d’Anormal Plaza, Bar Alegria, Bodega Amposta, Casa Guinart, Cecconi’s, Ceviche 103, Frankie Gallo Cha Cha Cha, Mirch, Pepa Tomate, Telefèric, Teòric Taverna Gastronòmica i Xuba. A l’apartat de Cuina d’Autor trobareu l’Aleia Restaurant, Amar Barcelona, Chickoa, Dos Pebrots, Gaig Barcelona, Nectari Restaurant, Tamae Bar i Tapes 24. Les postres són de Barcelona Chocolate Company by Museu de la Xocolata, Escola Espaisucre, L’atelier Escola i Pastisseria, Mervier Canal, Oriol Balaguer, Pastisseria Escribà, Pastisseria Takashi Ochiai i Sant Croi By Albert Roca.
Els plats del Tast a La Rambla
CUINA TRADICIONAL
Restaurant Amaya Família Torralba. Arròs cremós "Illa de Riu" amb cua de bou a la trufa
Babula Bar 1937 Pol Bigorra. Burrata de Puglia amb sobrassada trufada de Mallorca
Can Culleres Jordi Asensio. Ravioli d'ànec i ceps amb salsa de foie
Carmina Xavier Rue. Calamar farcit amb botifarra de perol i bolets
Cera 23 Melisa Herrera. Ensalada russa amb salmó marinat, areng fumat i envinagrats
Família Nuri Alex Jiménez & David Noguera. Arròs mar i muntanya de sípia, botifarra i allioli de pebre vermell fumat
Fonda España Germán Espinosa. Corbina a la brasa sobre pa de pasta de full i salsa de mol·lusc
Foodlona by Miquel Antoja Miquel Antoja. Fideuà de gambot amb sípia fresca i llagostí
La Pau Adrià Giol & Ferran Comas & Xavier del Amor. Mandonguilla mar i muntanya
Moka 1934 Marc López Alcaraz. Croqueta de tomàquet sec i formatge parmesà amb maionesa d'herbes - Croqueta de bacallà a la llauna amb allioli de la Vera
TAPES I PLATILLOS
Anormal Plaza Jon Giraldo & Jaime Lierberman . "Taco" de carn de porc, kimchi i maionesa de sriracha
Bar Alegría Tomás Abellán. Pintxo de truita trufada
Bodega Amposta Chema Martínez. Bomba de melós de vedella amb el suc del rostit .
Casa Guinart Àlex Clotas. "Pepito" de Casa Guinart
Cecconi’s Alessio Biangini. Rigatoni cacio e pepe
Ceviche 103 Manuel Alvarado. "Ceviche" nikkei de bonítol del Nord
Frankie Gallo Cha Cha Cha Juanba Agreda. Pizza fregida
Mirch Iván Surinder. Butter chicken pav
Pepa Tomate Josep Carbonell. Sandvitx de cine (planxat de pa de coca farcida d’encenalls de pernil ibèric, mozzarella, ruca, pesto vermell i oli de tòfona)
Telefèric Aziza el Bachiri. Brioix de mantega torrat, melós de galta confitada amb prunes i espècies marroquines, maionesa de sriracha a la menta i ametlles fregides
Teòric Taverna Gastronòmica Oriol Casals. Coca de tomàquet, sardina fumada i cansalada amb allioli i "piparras“
Xuba Antonio Sáez. Torrada de salmó salvatge picant
CUINA D’AUTOR
Aleia Restaurant Rafa de Bedoya. Llardons de Cadis i emulsió cítrica
Amar Barcelona Rafa Zafra & Gonzalo Hernández. Fideus melosos de sípia i costella ibèrica amb allioli de safra
Chickoa Paco Pérez. El "mollete" Chickoa
Dos Pebrots Takeshi Somekawa & Albert Raurich. Xix Kebab
Gaig Barcelona Carles Gaig. Canelons de rostit amb tòfona
Nectari Restaurant Jordi Esteve. Tàrtar de salmó vermell d'Alaska amb emulsió de kimchi
Tamae Bar Eugeni de Diego & Albert Raurich. Bao de costella de vedella amb chutney de mango
Tapas 24 Carles Abellán. Braves
PASTISSERIA
Barcelona Chocolate Company by Museu de la Xocolata Olivier Fernández. Smoothie fred orgànic de xocolata de Madagascar, brownie i nibs caramel·litzats
Escola Espaisucre Jordi Butrón. Poma+romaní+llimona
L'Atelier Escola i Pastisseria Eric Ortuño & Ximena Pastor. POP-CONE: cono croissant amb parfait de crispetes caramel·litzades
Mervier Canal Lluís Estrada Canal. Xocolata i passió
Oriol Balaguer Oriol Balaguer. Cremós de xocolata amb esponjós de llimona dolça
Pastisseria Escribà Christian Escribà. Escribanet de crema catalana
Pastisseria Takashi Ochiai Ken Ochiai Martí. Choux de tè verd-Yuzu
Sant Croi by Albert Roca Albert Roca. Crocanti exòtic
Activitats gratuïtes per a tothom
Com en la darrera edició, el programa d’activitats s’agrupa de nou sota l’Aula de Tast, l’espai situat al final de La Rambla Santa Mònica. Aquest espai és d’aforament limitat de 60 persones i es podrà accedir sense reserva prèvia. Com sempre hi haurà classes magistrals, show cookings, xerrades i degustacions i tasts de productes.
DIJOUS 2
12.30h – 13.00h. Acte inaugural
DIVENDRES 3
17.00 a 17.30h. Sant Croi by Albert Roca. Dolços amb identitat. Albert Roca
17.45 a 18.15h. Restaurant Amar Barcelona. El producte del mar com a punt de partida. Gonzalo Hernández
18.30 a 19.00h. Restaurant La Pau. Projecte social amb la restauración. Carmen de la Maza & Cheikhou Balde
19.15 a 20.00h. Estrella Damm. “Tasteando Damm”. Nil Cardoner
DISSABTE 4
12.15 a 13.00h. Cinzano. Cinzano: des de 1757 el sabor del vermut. Oscar Sádaba, Brand Ambassador de Cinzano i Tomás Abellán, Propietari del Bar Alegría
13.15 a 13.45h. Restaurant Aleia. Excel·lència sense fronteres. Rafael de Bedoya
16.00 a 16.45h. INCAPTO. Per què només hauries de prendre cafè d’especialitat?. Bea Mesas, Co-fundadora d’INCAPTO
17.00 a 17.45h. Saborea Lanzarote. El Grifo, la vinya de l’impossible. Andrea Marchione, Museo de El Grifo
18.00 a 18.30h. Restaurant Compartir. Compartir 2022. Nil Dulcet & Oriol Castro
18.45 a 19.30h. Estrella Damm. “Tasteando Damm”. Nil Cardoner
19.45 a 20.30h. Royal Bliss. Taller de maridatge amb combinats Royal Bliss. Sergi Estévez, Brand Ambassador Royal Bliss
DIUMENGE 5
12.15 a 13.00h. Aperol. Aperol Spritz: l’aperitiu perfecte. Oscar Sádaba, Brand Ambassador
13.15 a 13.45h. Restaurant Fonda España. De fonda a restaurant. Germán Espinosa
16.00 a 16.45h. Saborea Lanzarote. Lanzarote, la vinya de l’impossible. Sofia Perdomo, cap d’enoturisme a Bodegas Los Bermejos
17.00 a 17.30h. Restaurant Bodega Amposta. Solucions gastronòmiques per petits espais. Chema Martínez
17.45 a 18.15h. Restaurant Gaig Barcelona. La versatilitat del bacallà. Josep Armenteros
18.30 a 19.00h. Bar Alegría. Vins i tapes per compartir. Tomás Abellán
DILLUNS 6
12.15 a 12.45h. Restaurant Sintonía. Cuina d’hotel a Barcelona. Pablo Tomás
13.00 a 13.30h. Restaurant Dos Pebrots. Filosofies ancestrals per a la sostenibilitat. Takeshi Somekawa
16.00 a 16.45h. Saborea Lanzarote. Essència Lágrima de Malvasía volcánica. Fernando Arraez Bravo, Director Bodega Lágrima de Malvasía Volcánica
17.00 a 17.30h. Restaurant Ceviche 103. Del “ceviche” als “tiraditos”. Manuel Alvarado
17.45 a 18.30h. Saborea Lanzarote. Tast de formatges de cabra de Lanzarote, un itinerari pel Jable. AQUAL, Asociación de Queserías Artesanas de Lanzarote
Una de les novetats d’aquesta 8a edició és el Showcooking – Gastronomies amb identitat, un nou espai amb un format més personalitzat on tastar plats amb el xef com a protagonista. Molts dels xefs del restaurants presents al Tast a La Rambla seran els conductors d’aquestes innovadores sessions gastronòmiques. Dissabte, i de la mà de María Busta (Casa Eutimo) i Lara Rodríguez (Restaurante Kraken), estarà decicat a “Asturias, Cocina de Paisaje”. Diumenge tindrà lloc “Raíz Culinaria – Castilla La Mancha” amb Antonio Cuerda (Restaurante Cuerda), Adrian Romanillos (Restaurante Zubar), José Ángel Sánchez i Olga Arenas (Natural food Lab), Andrés Rodríguez (Taberna Cocktail Gourmet) i Julián Antonio Rodríguez (Restaurante Occitanto-).
DISSABTE 4
ASTURIAS, COCINA DE PAISAJE
12.30 a 13.30h
Sessió vermut amb vistes al Cantàbric
María Busta, Rest. Casa Eutimio
14.00 a 15.00h
Menú "Cocina de Paisaje" a 4 mans (1r pase)
María Busta, Rest. Casa Eutimio
Lara Rodríguez, Rest. Kraken
15.30 a 16.30h
Menú "Cocina de Paisaje" a 4 mans (2n pase)
María Busta, Rest. Casa Eutimio
Lara Rodríguez, Rest. Kraken
19.00 a 20.00h
Menjant-nos el mar: Alta cuina y aprofitament (1r pase)
Lara Rodríguez- Rest. Kraken
20.30 a 21.30h
Menjant-nos el mar: Alta cuina y aprofitament (2n pase)
Lara Rodríguez- Rest. Kraken
DIUMENGE 5
LA COCINA DE RAÍZ DE CASTILLA- LA MANCHA
12.30 a 13.00h / 17.30 a 18.00h
ALBACETE- La navalla
Antonio Cuerda, Rest. Cuerda
13.15 a 13.45h / 18.15 a 18.45h
GUADALAJARA- Cua de vaca embolicada en pasta philo, formatge de cabra i gingebre
Adrián Romanillos, Rest. Zubar
14.00 a 14.30h / 19.00 a 19.30h
CIUDAD REAL- Xai a la mossàrab amb pa àcim i aromes d'Alcúdia
José Ángel Sánchez, Rest. Natural food lab
14.45 a 15.15h / 19.45 a 20.15h
CIUDAD REAL- Tataki de cabirol amb melmelada de figues
Andrés Rodríguez, Rest. Taberna Cocktail Gourmet
15.30 a 16.00h / 20.30 a 21.00h
CUENCA- Torrada d'almortes amb basturma de gallina negra castellana
Julián Antonio Rodríguez i Daniel Peña, Rest. Occitano
L’altra novetat és el Celler del Tast. Un espai nou dedicat als vins i caves on podreu degustar diferents vins de les millors terres de vins.
Els horaris d’aquest any són dijous 2 de 12 a 22 h, divendres 3, dissabte 4 i diumenge 5 de 12 a 00 h i dilluns 6 de 12 a 22 h.
Tast a La Rambla és un esdeveniment popular que va néixer el 2014 amb la voluntat de convertir-se, cada any, en la gran fita gastronòmica de la ciutat de Barcelona, a la vegada que reivindiquem La Rambla com a gran eix lúdic barceloní per a tots els públics. Una aposta per les activitats gastronòmiques de qualitat que pretén acostar l’alta cuina als ciutadans i visitants de Barcelona.
És la vuitena edició d’un esdeveniment gastronòmic i ciutadà de caràcter anual i que compta amb el suport del Districte de Ciutat Vella i amb el patrocini principal d’Estrella Damm. Són també patrocinadors de la fira Coca Cola, Royal Bliss i Fagor, als quals cal sumar la col·laboració d’Asturias, Cocina de Paisaje, Raíz Culinaria – Castilla-La Mancha, Cinzano, Aperol Spritz, Pink Albatross i INCAPTO. Makro és, un any més, el proveïdor oficial de l’esdeveniment que compta amb El Periódico de Catalunya com a mitjà de comunicació oficial i amb la col·laboració del Casal dels Infants, del CETT i el suport de Josper, ICC i Klimer.
Mapa de Localització
La Rambla 5, 08002, Barcelona (41.376796, 2.176347)