Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Tertúlia sobre George Orwell al Restaurant Moka

· On? Restaurant Moka
· Quan? 5 de maig de 2019
· Dies? Diumenge
· Hora? De 19:00h a 21:00h
· Adreça: La Rambla, 126
· Organitza: Restaurant Moka

Xerrades

El pròxim dia 5 de maig a les 17:00h la memòria de George Orwell tornarà La Rambla amb el cicle de tertúlies “Orwell pren cafè al MOKA”. Les tertúlies volen proposar un recorregut per la figura de l'escriptor britànic i la seva relació amb Barcelona.

 A la primera sessió es reviuran els tensos Fets de maig del 37 a través de les paraules que va escriure l’escriptor britànic, testimoni directe de les batalles, a l’obra Homenatge a Catalunya.

George Orwell, durant la seva estada a Barcelona i al Front d' Aragó l'any 1937, va començar a gestar obres mestres com “1984” i “Homenatge a Catalunya”, on explica la seva experiència com a milicià del POUM durant la Guerra Civil. A l’obra, l’escriptor narra en primera persona vivències com els tensos Fets de maig. L’enfrontament es va donar entre les forces d’ordre públic de la Generalitat, el PSUC, UGT i Estat Català contra els milicians de la CNT, FAI i POUM, i Orwell ho va viure de primera mà des d’una de les torres observatori de l’edifici de la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona.  

A la tertúlia participaran els historiadors Ferran Aisa i Fernando Casal, els autors del còmic “Homenatge a Catalunya” Jordi Miguel i Andrea Lucio, el professor de literatura anglesa Miquel Berga, el professor d’història contemporània  Pelai Pagès, l’escriptor Pepe Gutierrez i Pau Rubio de l’entitat Dia Orwell.

 El cicle “Orwell pren cafè al MOKA “tindrà continuïtat amb altres sessions que es duran a terme al juny, per commemorar la celebració del Dia Orwell, però també durant el setembre i l'octubre.

Mapa de Localització

La Rambla, 126, 08002, Barcelona (41.384107, 2.17139)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X