Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Torna el Gran Teatre del Liceu amb La Traviata de Giuseppe Verdi

· On? Gran Teatre del Liceu
· Quan? Del 4 al 30 de desembre de 2020
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 51-59
· Telèfon: 93 485 99 00
· Organitza: Gran Teatre del Liceu

Música

Torna el Gran Teatre del Liceu i ho fa amb La Traviata de Giuseppe Verdi amb la direcció d’escena de David McVicar.

La Traviata és una òpera en tres actes amb música de Giuseppe Verdi i llibret de Francesco Maria Piave basat en La Dame aux Camèlias d’Alexandre Dumas fill. Es va estrenar al Teatro La Fenice el 6 de març de 1853 i al Gran Teatre del Liceu el 25 d’octubre de 1855. S’ha representat en 251 ocasions, la darrera l’any 2015.

La traviata destaca per l’enfocament realista: la història de Violetta, al llit de mort, evocant com a flashback la seva vida de cortesana. Una exaltació a la vida i a les virtuts humanes com ara la generositat, la compassió i el sacrifici pels altres, que es veuen frustrades pel judici implacable d’una societat classista, on Alfredo és l’estereotip de l’ardent amant obsessiu.

La magistral producció de David McVicar ens permet fer una relectura contemporània i una exploració de la intimitat dels personatges. Un melodrama grandiós amb ambientació d’època on s’explica el sacrifici de les obsessions materials per la noblesa de l’amor.

Amb un delicat i sensible preludi només per a cordes, Verdi afirmava la seva intenció de desafiar les normes. La seva Violetta és la tràgica heroïna presentada nua davant de la violència d’una comunitat implacable i violenta que promou els plaers per sacrificar una dona innocent a l’altar de la moralitat burgesa.

La durada de l’espectacle- amb dos entreactes – és de 2 hores i cinquanta minuts.

Mapa de Localització

La Rambla, 51-59, 08002, Barcelona (41.380224, 2.173535)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X