Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Una flor, un desig"

· On? Davant del Palau de la Virreina
· Quan? 8 d'octubre de 2022
· Dies? Dissabte
· Hora? De 11:00h a 13:00h
· Adreça: La Rambla, 99
· Organitza: Amics de La Rambla

Per desè any consecutiu i ja convertit en una tradició festiva de la ciutat després de l'èxit de les darreres edicions, Amics de La Rambla convida a barcelonins i visitants a participar en “Una flor, un desig” un projecte participatiu que té a les flors i la Rambla de les Flors com a protagonistes absoluts.

Anualment La Rambla de les Flors de Barcelona celebra la festa de la seva patrona, la Mare de Déu del Roser. La imatge es troba en l’espai exterior de la Virreina i era tradició que el Col·lectiu  de Floristes de La Rambla li dediquessin una ofrena. Recollint aquesta tradició, i basant-se en una idea del dissenyador gràfic Claret Serrahima,  l'Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya va dissenyar una acció floral perquè els ciutadans i visitants de la ciutat participin activament introduint  una flor, sota el lema: “una flor, un desig”.

A partir de la idea de Claret Serrahima, l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya, va demanar a l’empresa Pont de Querós, especialitzada en arquitectura del salze i liderada pel Mestre Artesà cisteller Joan Farré , construir una cargolera de 4 m d’alçada x 1,5’ d’amplada teixida amb vímet per la base i la boca amb l’objectiu de deixar lliure la part central amb tela de galliner i així col·locar-hi les flors.

Posat que se celebra la diada de la Mare de Déu del Roser, les flors que s’hi col·locaran seran 4.000 roses que Amics de La Rambla reparteix entre el públic assistent.

Aquesta festa té la particularitat d’unir la tradició a les noves corrents plàstiques i culturals, en artesania de la cistelleria a l’art floral, creant una peça artística única i aconseguint que l’ofrena a la Mare de Déu del Roser sigui un acte de participació ciutadana. Aquesta acció és possible gràcies a la implicació de persones, entitats, escoles i empreses, que a partir de la seva col·laboració, aporten a la ciutat una nova manera d’entendre una ofrena floral.

Mapa de Localització

La Rambla, 99, 08002, Barcelona (41.382483, 2.17166)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X