Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Una gran exposició dedicada a Alphonse Mucha al Palau Martorell

· On? Palau Martorell
· Quan? Del 5 de juliol al 15 d'octubre de 2023
· Adreça: Ample, 11
· Organitza: Palau Martorell

Exposicions

Arriba al Palau Martorell de Barcelona la gran exposició de l'artista txec Alphonse Mucha (1860-1939), un dels màxims exponents de l'Art Nouveau.

Del 5 de juliol al 15 d'octubre es podrà admirar una acurada selecció de 80 peces que inclou cartells, objectes, dibuixos, pintures i fotografies, provinents de la Mucha Trust, institució que vetlla per la preservació, conservació i per promoure el llegat del pintor.

L'exposició ALPHONSE MUCHA compta amb 3 seccions temàtiques. La primera, dedicada a les Dones, les seves icones i muses. El recorregut s'inicia amb Gismonda, el primer cartell que l'artista va dissenyar per a Sarah Bernhardt, gràcies al qual el pintor aconsegueix la fama. A més de la seva producció de cartells teatrals, també s'exposen aquells que va realitzar per a publicar productes.

Al segon apartat, l'exposició se centra en el llenguatge visual de l'artista, explorant les idees que hi ha rere els seus panells decoratius i estudiant les característiques de la seva fórmula de disseny per a assolir la bellesa en l'art.

L'última secció mostra exemples de les últimes obres de l'artista, abordant com "le style Mucha" es converteix en l'art de construir missatges. S'exposen cartells que inspiren la solidaritat txec-eslava, així com el seu excepcional oli Cançó de Bohèmia, pintat el 1918, l'any que el seu país va assolir la independència. L'exposició conclou amb una projecció a gran escala de les imatges digitals dels 20 llenços de L'epopeia eslava.

 

Mapa de Localització

Ample, 11, 08002, Barcelona (41.379288, 2.17901)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X