Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Unha xeración. Dos mundos" al Gran Teatre del Liceu. Homenatge a una generació de gallecs compromesa amb Catalunya i Galícia

· On? Gran Teatre del Liceu
· Quan? 10 de desembre de 2022
· Dies? Dissabte
· Hora? De 18:00h a 20:00h
· Adreça: La Rambla, 51-59
· Organitza: Comunitat gallega de Catalunya

Teatre

Des de la Comunitat Gallega de Catalunya volem presentar la Gala Musical UNHA XERACIÓN. DOUS MUNDOS a Catalunya i Galícia, i a tota la Galícia Exterior. Una gala de teatre musical que explica diverses històries de la nostra Emigració Gallega a Catalunya, una època en què es van crear els Centres Gallecs, les Cases de Galícia i les nostres institucions socials i empresarials, contribuint a construir i millorar aquesta terra catalana i la nostra societat.

Més d'una vintena d'entitats i associacions gallegues de Catalunya, tota la Comunitat Gallega ens unim per retre homenatge a una generació de persones treballadores, lluitadores, solidàries i compromeses amb les dues terres. 50 anys de Galícia a Catalunya (1970-2020), un temps i un lloc ple de grans moments per a la Història dels Gallecs a Catalunya.

Per iniciativa de la Casa Gallega de L'Hospitalet i Xuntanza de Catalunya, UNA GENERACIÓ. DOS MÓNS és una realitat gràcies a la suma de totes les entitats i col·lectius gallecs que, amb el suport de la Xunta de Galícia i la Diputació de Barcelona, s'estrenarà el 10 de desembre de 2022 al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, on seran presents molts dels gallecs que van venir a Catalunya per crear una nova realitat sense oblidar la seva terra i els seus orígens. Viatges d'anada i tornada, compromís cultural, amor per la llengua pròpia i la catalana, remeses als que es van quedar a casa, nous llocs de treball, vells amors, desenvolupament i futur, LA NOSTRA HISTÒRIA DE GALEGUISME CONSCIENT en un nou país de futur.

Amb la direcció artística de Xisco Feijóo i Artur Puga, i la col·laboració de Xurxo Gándara i Cote González, creat per Manuel Prados i Xosé Carlos García, UNA GENERACIÓ. DOS MÓNS és una ofrena a la nostra gent gran, als pilars de la gran Comunitat Gallega de Catalunya, a totes aquelles persones que van marxar de Galícia creant una Catalunya més moderna, més solidària, més acollidora i humana: una èpica col·lectiva que ha teixit magnífics ponts socials, culturals i econòmics i una gran obra cultural entre Catalunya i Galícia.

Hi ha una generació de Galeg@s a Catalunya que va construir Catalunya i la va canviar a millor. Fa més de 50 anys, més de 100.000 emigrants gallecs van abandonar el seu poble per trobar un nou futur en una de les ciutats espanyoles més belles i plenes d'oportunitats. Mentre Galícia perdia els seus fills i filles, (joves inquiets i amb ganes de treballar i descobrir nous horitzons), Catalunya va rebre talent, joventut, creativitat, mà d'obra, emprenedors, nous comerciants, artistes i professionals d'arreu d'Espanya. Més d'un milió de punts de vista que van saber sumar esforços, treballar i compartir per crear una nova realitat rica i il·lusionant, acollidora i moderna, inspiradora i motor econòmic del país: Catalunya. En aquell context, on tot s'havia de fer, de desenvolupar, de lluitar, està arribant gairebé el 10% de la Galícia rural, el que avui seria una gran ciutat de Galícia, instal·lada als barris perifèrics de la capital (Nou Barris, Sants, Horta, Poble Sec, La Sagrera,...) i, cada cop més, a les ciutats de l'àrea metropolitana de l'entorn de Barcelona: L’Hospitalet, Badalona, Cornellà, Santa Coloma, Rubí, Sabadell, Terrassa, Cerdanyola, Mollet, La Llagosta, Castelldefels, Mataró, Sant Boi,... En menor nombre, però també important, a Tarragona, Lleida i Girona.

Mapa de Localització

La Rambla, 51-59, 08002, Barcelona (41.380233, 2.173699)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X