Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

L'ànima barcelonesa

Quan el 17 de maig de 1973 Josep M. de Porcioles deixà el càrrec d’alcalde, Amadeu Bagués, com a president de l’Associació, va dir: «Per damunt dels pros i contres, Porcioles, Ramblista d’Honor, ha estat, en la seva dilatada actuació, l’home del positivisme històric...El saldo del seu que fer és, al nostre entendre, positiu i és per això que ens avancem a llançar la iniciativa de fer-li un homenatge ciutadà i deixar testimoni de la sensibilitat de l’ànima barcelonesa».

Entre «els pros i contres» que Bagués no esmentava públicament hi havia l’anècdota que refereix el senyor Joan Deulofeu: «Un dels projectes de Porcioles fou la construcció d’un pàrquing a la plaça de la Gardunya, tocant al mercat de la Boqueria. El pàrquing va ser efectivament construït, però hi havia una altra cosa. En Porcioles pretenia convertir l’espai que ocupa el mercat de la Boqueria en una plaça, tot traslladant les parades a un altre indret de Barcelona. Però nosaltres, l’Associació, ens hi vam oposar de ferm. Vam convocar una roda de premsa a l’Hotel Manila i vam exposar clarament les raons de la nostra protesta. Aquesta va ser la primera lluita que vam tenir. Porcioles, però, era un home obert. Ens va trucar, vam parlar amb ell, i va canviar d’opinió».

A propòsit d’aquesta anècdota, el senyor Enric Pantaleoni –que fou president de l’Associació els anys 1986-93– hi afegeix un detall: «Bagués era tot un caràcter. I en aquella reunió, després que Porcioles digués que s’havia de traslladar el mercat tant si com no, Bagués li va respondre: D’acord, feu-ho així, però abans haureu de passar per damunt del meu cadàver!»

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X