Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Festes del Roser

Si l’Associació servia, fins a cert punt, de lobby o entitat de defensa dels interessos dels comerciants o, de vegades, de grup de pressió davant de determinats excessos urbanístics, complia també una funció cívica, mitjançant les festes que organitzava en honor de la patrona de la Rambla, la Mare de Déu del Roser, que se celebra el 7 d’octubre.

Van ser molt lluïdes les festes del Roser de l’any 1973, que es van allargar durant una setmana: el diumenge 7 d’octubre es va celebrar missa cantada a l’església de Betlem, amb participació de la coral «Les Flors de Maig».

Després es féu una ofrena floral davant la fornícula amb la imatge de la Mare de Déu del Roser del palau de la Virreina.

El dilluns s’inaugurà l’Oficina de Turisme e Informació de l’Associació al Pla de l’Os, cosa que –davant de la manca d’idees generalitzada– suposava recuperar, en part, la idea que els benemèrits ciutadans de l’any 1909 havien tingut en crear la Societat d’Atracció de Forasters.

El dimarts tingué lloc la segona carrera esportiva sota el lema «Rambles avall» i en acabar la carrera i atorgat el premi es fa fer una audició pública de sardanes. El dimecres, la junta directiva efectuà el lliurament d’un tortell a les autoritats municipals, continuant una antiga tradició.

El dijous, s’oferí un sopar a l’hotel Orient als nous Ramblistes d’Honor Mary Santpere, Lluís Miravitlles i Ricardo Jiménez.

Finalment, el divendres, a la parròquia de Sant Josep i Santa Mònica, es va oficiar una missa en sufragi dels ramblistes d’honor i dels socis difunts de l’associació.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X