Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Cafè Ocaña

Cafè Ocaña

Plaça Reial, 15
08002 Barcelona
Tel. 934121716Visitar website

Cafè Ocaña

L’Ocaña rep aquest nom en honor al transgressor José Pérez Ocaña el qual va viure 12 anys a la finca veïna. Ubicat als números 13-15 de la Plaça Reial, una de les places més emblemàtiques de la ciutat, l’edifici va ser adquirit per la familia Laguna al 1992, els quals van invertir els següents 20 anys en conceptualitzar en què es convertiría.

Finalment, després de vuit anys de reformes l’edifici ha estat restaurant recuperant el seu esplendor amb molts dels seus elements intactes. Durant el procés es va descubrir un interior evocador de la belle époque a través de pilars daurats, paviments de parquet de fusta noble i mobles de prestatges dels anys 30, i gràcies a la meticulosa restauració d’Albert Guilleumas i Mireia Campañá l’esperit original del lloc ha tornat lentament a reviure.

Molts dels elements incorporats a l’interior han estat recuperats de diversos punts d’Espanya gràcies a Joaquima Laguna, una apassionada d’aquest tipus d’objectes antics. Els fantàstics bancs disposats al voltant de l’atri del restaurant provenen d’un teatre d’una companyia amateur, d’un petit poble de Westendorf, Bavaria. Mentre que el paviment de fusta de l’exterior de la cuina va ser recuperat d’una església del segle XVI prop de Lleó.

El concepte de la il.luminació ha estat dissenyat per Odile Soudant de Lumières Studio, París. El Cafè és especialment espectacular amb unes grans làmpares d’aranya creades per Dominique i Didier Pic de Les Pic Original. Joaquima els va descobrir en un mercat de París. Les cadires Medea del Cafè són del dissenyador italià Vittorio Nobili.

L’espai més espectacular és l’Apotheke cocktail bar amb els seus plafons tallats i pintats que evoquen interiors islàmics. De fet aquests van ser recuperats d’una farmàcia de Vitoria (País Vasc), una representació de l’estil oriental que estava de moda a principis del segle XX.

“Volem crear un regal pels sentits. El tipus de lloc on qualsevol cosa pot passar, però on també t’hi sentis completament com a casa”.
Joaquina Laguna, propietària

Categoria:
Restaurants i cafeteries

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X