Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

125é aniversari del Centro Galego de Barcelona (1892 -2017)

10 d'abril de 2017

El 7 d'abril de 1892 va néixer el Centro Galego de Barcelona al número 2 del carrer de l'Arc de Sant Agustí. La seva primera seu d'aquesta societat va estar al número 5 de la Baixada de Sant Miquel convertint-se en el degà de tots els centres gallecs d'Europa.

Desprès de passar per vuit seus diferents, l'any 1929 es va instal·lar a la Plaça Reial i uns anys més tard – al 1941 – a La Rambla de Caputxins on encara ara té la seva seu. El Centro Galego de Barcelona ocupa el principal de La Rambla número 35, pis que havia estat la residència familiar de Joan Güell.

Al llarg de 125 anys, el Centro Galego s'ha esforçat per difondre la cultura gallega a Barcelona i ha estat un punt de trobada per a persones nascudes a Galícia i/o amb orígens familiars gallecs.

Per celebrar el seu aniversari, el Centro Galego de Barcelona programarà al llarg de l'any un seguit d'activitats de les que us informarem puntualment.

Des d'Amics de La Rambla aprofitem aquest joiós aconteixement per felicitar al Centro Galego pel seu aniversari i expressar-li la nostre voluntat per seguir treballant plegats.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X