Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

A la Rambla sempre hi ha històries que explicar

25 de febrer de 2014

Aquest mes de febrer han passat moltes coses a La Rambla... Us expliquem algunes:

FESTES DE SANTA EULÀLIA

Les Festes de Santa Eulàlia són la Festa Major d'hivern de Barcelona i es celebren en honor de la copatrona de la ciutat. Desplaçades per les Festes de la Mercè, han recuperat protagonisme aquests darrers anys. Aquest any es van celebrar del 7 al 12 de febrer.

El programa presenta un munt d'actes tradicionals pensats per a tota la família. Per la Rambla va passar la cercavila dels Gegantons infantils, els tabalers, el seguici de Santa Eulàlia amb tots els seus gegants, les bandes sinfòniques de Roquetes i del Col·legi Pare Manyanet, el seguici festiu de Cardona i la tabalada dels diables petits.

El seguici festiu de Cardona va estar exposat al Palau de la Virreina de l'1 al 16 de febrer.

PRESENTACIÓ DE “LA PELL DE L'AIGUA” D'ISABEL OLESTI

El 20 de febrer l'escriptora Isabel Olesti, acompanyada del també escriptor Màrius Serra, van presentar el llibre “La pell de l'aigua” a la Biblioteca del Gòtic-Andreu Nin.

'La pell de l'aigua' està ambientada entre la Tortosa dels anys cinquanta i la Barcelona preolímpica del final de la Rambla. Una dona que fuig d'un passat tèrbol i es llença a un abisme que l'allibera. Una història molt cinematogràfica que ens recorda 'Belle de Jour' o 'El col·leccionista·. 

En la presentació es van llegir fragments de l'obra i el públic va participar.

CADIRES AL MIG DE LA RAMBLA

Un any més, els alumnes de 1r curs del Grau en Disseny de l'Escola Elisava van presentar el divendres 21, al mig de La Rambla, al voltant de 190 models de cadires.

Les cadires van estar instal·lades al tram central de La Rambla de 10 a 14 h , a l’alçada de la sortida de metro de la línia 3 de Drassanes.

Aquesta acció es produeix en el marc de l’assignatura Fonaments del Projecte II. Els projectes consisteixen en el disseny i la construcció d’una cadira desmuntable (amb o sense braços) utilitzant un tauler de fusta contraxapada d'un centímetre de gruix. La dificultat del projecte radica en què per l'acoblament de les diferents parts no es pot fer servir elements de fixació com per exemple cargols, claus o adhesius. Només es pot fer servir el propi material. A la vegada, els alumnes han de tenir en compte que no estan permesos els talls i forats inclinats a més o menys de 90 graus, i que els centímetres quadrats de fusta utilitzats han de ser els mínims possibles, sense comprometre la seguretat de l’usuari.

Una acció espectacular que també ens parla de l'ocupació de l'espai públic i del seu us ciutadà.

BOTIFARRADA POPULAR

El Carnaval comença amb la Botifarrada que cada any ofereixen el Mercat de la Boqueria i el Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters de Barcelona i comarques. Aquest any va tenir lloc el diumenge 23 a les 12 h.

Es van servir 6500 racions gratuïtes de botifarra d’ou entre tots els que es van apropar a la porta principal del Mercat de la Boqueria.

FESTIVAL MUSICAL A LA RAMBLA

El Teatre Principal va ser l'escenari d'un nou festival musical de Barcelona, el BCN Live! By Sony.

Amb un cartell molt atractiu - The Hives, Klaxons, Russian Red, The Sounds, Groove Armada Dj Set o Bruna Dj Set, Javi Green Dj. i Amable Dj – les entrades es van esgotar en pocs dies.

Els concerts del Festival es van repartir entre las dos sales, el Teatre Principal i el Teatre Latino.

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X