Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Acte de lliurament dels guardons de Ramblista d'Honor 2021

19 d'octubre de 2021

El 18 d’octubre, Amics de La Rambla va lliurar els guardons de Ramblista d’Honor a Marta Almirall, el Cinema Maldà i el Restaurant Los Caracoles en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Si no ens vàreu acompanyar, aquí teniu una oportunitat de reviure l’acte.

El Jurat que  ha escollit els Ramblistes d'Honor aquest any està format per: Josep M. Bilurbina, Iosu de La Torre, Sergi Doria, Carles Escolà, Jordi Fernández, Jordi Mumbrú, Joan Oliveras Bagués, Ana Pantaleoni, Ramon Pellicer, Lluís Regàs, Sergi Saborit, Àlex Salmon, Enric Sierra, Roser Tiana, Sergi Vicente i el president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar.

ELS GUARDONATS DEL 2021

El jurat dels guardons de Ramblista d'Honor i la Junta Directiva d’Amics de La Rambla, un cop valorades totes les candidatures presentades i després de tres votacions, ha decidit atorgar els guardons de Ramblista d'Honor a: Marta Almirall, el restaurant Los Caracoles i el Cinema Maldà.

MARTA ALMIRALL

El jurat dels guardons de Ramblista d’Honor ha volgut atorgar a Marta Almirall el guardó de Ramblista d’Honor en reconeixement a la seva trajectòria professional vinculada a les festes de la Ciutat.

Marta Almirall, coreògrafa, ballarina i directora artística, formada en Barcelona, París i  Nova York, va fundar la Companyia de dansa i Estudi Roseland Musical al 1983. Al llarg de tota la seva carrera ha creat espectacles de qualitat dirigits al públic infantil i que s’han representat per tot Espanya, Europa i Amèrica. Des del 2002 és la responsable de la direcció artística i coreogràfica de la cavalcada de Reis de Barcelona que sempre passa pel capdamunt de la Rambla. De tota la seva trajectòria destaca la seva feina com a directora de festes de l'Ajuntament i actualment és també la directora artística dels espectacles relacionats amb la Festa de la Mercè i el Nadal de la ciutat.

Aquestes són les paraules de la Marta després de rebre el guardó:

CINEMA MALDÀ

El jurat dels guardons de Ramblista d’Honor ha volgut atorgar al Cinema Maldà el guardó de Ramblista d’Honor en reconeixement a la seva aposta per la cultura cinematogràfica a Ciutat Vella, per la seva resistència tot i les dificultats i per haver-se convertit en un referent del cinema tant al barri com a la ciutat.

El cinema que es gaudeix al centre de la ciutat duu el nom de Cinemes Maldà. Un espai que treballa dia a dia per oferir cinema de qualitat al cor del barri gòtic. Arriba a projectar fins a 5 pel·lícules al dia. Tot un santuari del 7è art on qui s’hi acosta hi respira la tradició cinèfila d’un espai únic. Inaugurats l’any 1945 n’ha viscut de tots colors i sempre ha sabut tirar endavant. És un símbol de la cultura del cinema, de l’amor per la feina ben feta i un exemple de resiliència. 

El guardó el va recollir Xavier Escrivà, propietari del Cinema Maldà. Aquí teniu la seva intervenció després de rebre el guardó.

LOS CARACOLES

La Junta Directiva d’Amics de La Rambla ha volgut atorgar a Los Caracoles el guardó de Ramblista d’Honor en reconeixement a la seva llarga història, a la seva vinculació amb el barri i al seu paper d’ambaixador de la gastronomia de Barcelona.

Ciutadans de Barcelona, els millors actors de Hollywood, els mariners nord-americans de la 6ena flota, turistes i visitants de casa nostra han gaudit al llarg de la història del plaer gastronòmic de visitar el Restaurant Los Caracoles. Al carrer Escudellers, aquest restaurant amb 185 anys d’història aplega tradició, historia i tota la qualitat d’una cuina treballada des del rigor i la cura del producte. Los Caracoles no va néixer com un restaurant per a turistes, com molts barcelonins creuen, sinó que l'èxit els va omplir la casa de tots aquells que venien de fora i volien conèixer el lloc i provar els seus plats tradicionals. És un d’aquells llocs imprescindibles per qualsevol ciutadà de Barcelona. Una cuina que aplega el coneixement de generacions i generacions.

L’Aurora Bofarull, de la cinquena generació de la família Bofarull al comandament del restaurant Los Caracoles, va recollir el guardó. Aquestes són les seves paraules.

Aquí teniu el vídeo de l'acte de lliurament

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X