Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d'agost de 2017

17 d'agost de 2023

Avui, 17 d’agost, fa sis anys dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’any 2017.

La Rambla ha acollit l’acte d’homenatge a les víctimes i als seus familiars. A l’acte, hi han assistit víctimes, familiars i representants de les institucions, entre les quals, Amics de La Rambla.

L’homenatge ha començat a les 10 h del matí al pla de l’Ós, on hi ha el memorial i el mosaic de Joan Miró.

En el sisè aniversari dels tràgics atemptat, s’ha repetit el format sobri i sense discursos per donar tot el protagonisme a les víctimes. L’acte ha tingut uns 15 minuts de durada i ha començat amb un minut de silenci. Tot seguit, mentre la violoncel·lista Sandrine Robilliard ha interpretat ‘El cant dels ocells’, les víctimes i familiars han fet ofrenes florals de clavells blancs que s’han situat en quatre jardineres ubicades a La Rambla, al costat del memorial. Els representants institucionals també hi han dipositat flors. Després, una víctima dels atemptats ha pres la paraula i ha anunciat sis minuts més de silenci, un per cada any que ha passat des del dia dels fets. Un cop passat aquest temps, l’acte ha finalitzat amb aplaudiments.

La Rambla recorda així a totes les víctimes i agraeix la resposta i el suport amb els que, barcelonines i barcelonins, ens van donar força quan més la necessitàvem.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X