Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Alumnes d'ELISAVA dissenyen 8 murals de personatges populars en col·laboració amb el Nou Museu de Cera de Barcelona

3 de febrer de 2022

Els i les alumnes del Grau en Disseny d’ELISAVA han dissenyat 8 murals que representen diferents personatges del Museu de Cera de Barcelona (MCB) i que reflecteixen tant l’essència com la renovada imatge del museu.

La col·laboració entre ELISAVA i el MCB va començar arran de l'interès del museu de col·laborar amb una universitat tan propera físicament com és ELISAVA. En aquest sentit, el MCB ha donat una absoluta llibertat creativa als alumnes, a més de cedir-los l'espai del Passatge de la Banca per a exposar els resultats del seu treball.

Fruït d’un workshop obert als estudiants de primer curs del grau, els 7 alumnes autors dels cartells, tan interessats en el disseny com en la il·lustració, van fer una extensa visita conjunta al Museu de la Cera. Posteriorment, i sota la direcció de la professora d’ELISAVA Clara Pousa, l'alumnat va concloure que era necessari trobar un fil conductor que unifiqués el projecte. El resultat és un “joc” on l’usuari ha de descobrir quin personatge està representat a cada mural, despertant la curiositat dels vianants. I és que a més del seu valor estètic intrínsec, els 8 murals dels i les estudiants d’ELISAVA tenen també una funció de reclam perquè els vianants de La Rambla passegin per aquest passatge i (re)descobreixin el museu.

Per fer més visible la iniciativa, s’anima a tothom a pujar fotos a les xarxes socials amb el hashtag #WaxBCN i a participar en els sortejos al perfil del Museu de Cera (@museocerabcn.com) per esbrinar a quina figura fa referència cada mural.

En el transcurs del projecte, cadascun dels estudiants ha explorat el seu propi estil i tècnica (pastel, carbonet, collage, retoladors d'alcohol, llapis, il·lustració digital), factor que ha generat resultats molt variats. Segons la professora Clara Pousa: “L'alumnat s'ha enfrontat també, en la majoria de casos per primera vegada, al repte tècnic d'entregar un mural de retolació tan gran, amb les dificultats que això representa, i ha comprovat que aquest factor condiciona el disseny des de l'inici”.

Des del Museu de Cera, el responsable de negoci i vicepresident quart d’Amics de La Rambla, Àngel Díaz, remarca “el valor de la col·laboració amb una escola com Elisava, que aporta creativitat i innovació a un projecte que vol ser un referent per a la ciutat i que considera que pot ajudar a fer que la població de Barcelona i la seva àrea metropolitana tinguin noves motivacions per visitar la part baixa de La Rambla”.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X