Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla convidada a participar en el II Fòrum de Clubs i Associacions de cànnabis de Catalunya

26 de novembre de 2018

Els passats 23 i 24 de novembre es va celebrar a la facultat de dret de la Universitat Autònoma de Barcelona el segon Fòrum de Clubs i Associacions de cànnabis de Catalunya.

Amics de La Rambla va ser convidat per visibilitzar la problemàtica dels veïns de Ciutat Vella amb els Clubs cannàbics il·legals i amb aquells que incompleixen la normativa i no tenen consideració amb el barri i la gent que hi viu. El gerent d’Amics de La Rambla, Xavi Masip, va participar en la taula rodona “Comunitat, risc i CSC” conjuntament amb Maribel Passarin (de l’Observatori de Salut Pública), David Pere Martínez (de la Unitat de Polítiques de Drogues de la UAB) i Amina Omar (d’Omar Nieto Boutique Legal).

A la taula, moderada per Constanza Sánchez (d’ICEERS, l’entitat organitzadora del Fòrum), es va parlar dels captadors, de les molèsties a veïns i de la necessària cura que han de tenir les associacions cannàbiques per normalitzar la seva relació amb el veïnatge. Una major implicació amb el barri i l’atenció a les possibles molèsties ajudarien a millorar la percepció dels veïns envers les associacions cannàbiques.

Ciutat Vella és el districte de Barcelona amb més associacions censades (actualment 34). Per mesurar l’impacte d’aquest fenomen en els barris de Ciutat vella, a aquestes legals hi ha que afegir les il·legals i totes les que s’han tancat darrerament.

Però si únicament considerem les 34 censades, Ciutat Vella, amb el 6’3 de la població de la ciutat, té en el seu territori el 20% de les cannàbiques de la ciutat. Això vol dir que a Ciutat Vella hi ha una cannàbica per cada 2.981 habitants quan la mitja de la ciutat és d’una cannàbica per cada 9.478 habitants i a Nou Barris hi ha una cannàbica per cada 55.526 habitants.

Aquesta concentració de cannàbiques en un Districte de la ciutat, unida als incompliments normatius com la captació de clients (en molts casos menors d’edat) i a que molts d’aquests clubs funcionen com a negocis de copes a on, a banda, es pot comprar i consumir cànnabis, son la causa d’un problema que no beneficia ni als veïns de Ciutat Vella ni a les Associacions i Clubs cannàbics que busquen normalitzar la seva situació ajustant-se a la normativa.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X