Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla demana als grups municipals l'escurçament dels terminis de la reforma de La Rambla

3 de novembre de 2022

Amics de La Rambla ha lliurat, a tots els caps dels grups municipals presents a l’Ajuntament de Barcelona, una carta reclamant compromís amb La Rambla i amb la seva reforma

 En la carta, que compta amb el suport de la Junta Directiva i del Consell Assessor de La Rambla, l’entitat vol traslladar a tots els grups municipals, la seva preocupació pels terminis anunciats per portar a terme aquesta esperada i necessària reforma

Amb l’inici de les obres de reforma de La Rambla, a principis d’octubre de 2022,  Amics de La Rambla comença a veure la resposta a una de les seves reivindicacions històriques.

La necessitat d’adaptar la morfologia, la mobilitat i els usos de La Rambla a la realitat actual del passeig, va fer-se més present en les nostres reivindicacions a partir d’abril del 2012 i va cristal·litzar, finalment, amb l’aprovació definitiva del Pla Especial d’Ordenació de La Rambla, l’any 2016.

Des del moment de l’aprovació del Pla, des d’Amics de La Rambla hem reclamat l’inici de la reforma que el Pla permetia, ja que sempre hem considerat que era bona per La Rambla i per la gent que hi viu, que hi treballa i per tothom que la visita. El retard d’aplicació del Pla Especial d’Ordenació de La Rambla, ha fet que les urgències plantejades el 2012, continuïn presents i, en alguns casos, s’hagin aguditzat.

La reforma iniciada encara és vàlida i continua sent positiva per La Rambla, tot i que els més de sis anys d’endarreriment segurament faran necessari adaptar certs aspectes a una realitat canviant que a La Rambla és molt evident.

Tanmateix, els terminis anunciats per portar a terme les obres de reforma (un període total de noranta mesos amb un horitzó de finalització de les obres situat l’any 2030), ens semblen totalment inassolibles per un carrer que ha de continuar sent l’espai central de la vida del Districte de Ciutat Vella i de la Ciutat.

Per aquest motiu, volem demanar a tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Barcelona que, en els seus programes electorals, es comprometin amb el futur de La Rambla, incloent-hi entre les seves propostes, la reducció del període d’obres anunciat.

Aquest compromís amb La Rambla ens permetrà que, sigui quin sigui el resultat electoral, la reforma continuï amb consens i amb uns terminis assumibles per la gent que hi viu, hi  treballa o visita el carrer més emblemàtic de la ciutat.

La petició, signada pel president d’Amics de La Rambla, s’ha fet en nom de la Junta d’Amics de La Rambla (*) i del Consell Assessor de La Rambla (**).

(*) JUNTA DIRECTIVA D’AMICS DE LA RAMBLA

Fermín Villar – President
Roser Tiana - Vicepresidenta primera
Núria Llorach - Vicepresidenta segona
Anna Matamala - Vicepresidenta tercera

Ángel Díaz – Vicepresident quart

Rosa Bassedas – Secretària

Àlex Balletbó – Tresorer

Enric Pantaleoni – Consell Assessor

Toni Albaladejo – Vocal.

Alicia Berlanga – Vocal

Josep Maria Bilurbina – Vocal

Pau Bosch- Vocal
Carles Ferrer – Vocal

Juan Jiménez - Vocal

Joan Mas - Vocal

Jordi Mas - Vocal

Clementina Milà – Vocal

Enric Nogueras – Vocal

Valentí Oviedo - Vocal

Sandra Parcet - Vocal

Javier Peña - Vocal

Àlex Puig – Vocal

Amit Sharma – Vocal

 

(**) COMPOSICIÓ DEL CONSELL ASSESSOR DE LA RAMBLA

President: Enric Pantaleoni

President: Joan Oliveras Bagués

Fermín Villar. President d’Amics de La Rambla

Roser Tiana. Vicepresidenta primera d’Amics de La Rambla

Salvador Alemany

Vicenç Altaió

Juli Capella

Joan Colldecarrera

Enric Crous

Gabriel Jené

Santi Pagés

Elvira Vazquez

Claret Serrahima

Xavi Masip (secretari)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X