Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla demana la continuïtat de l'activitat cultural al Club Capitol

24 de juliol de 2019

El passat 3 de juliol el Club Capitol va suspendre la seva activitat a causa dels danys produïts per una inundació. El Grup Balanya, empresa que gestiona el Teatre, ha anunciat la seva voluntat de reobrir i continuar amb l’activitat però sense posar data.

Amics de La Rambla vol expressar la seva preocupació per la pèrdua que suposaria el tancament d’un dels establiments culturals més emblemàtics del passeig i el seu possible canvi d’activat.

Des de 1990, el Club Capitol ha funcionat com a teatre contribuint a l’àmplia oferta cultural que es pot gaudir a La Rambla i ha ofert els seus espectacles a diferents generacions de públic barceloní.

No es pot valorar, però,  la importància del Club Capitol sense fer referència a la seva història i a la seva relació sentimental amb els barcelonins. El Capitol Cinema va obrir les seves portes l’any 1926 i ràpidament la seva ubicació privilegiada el va convertir en un dels cinemes més populars de Barcelona. A la seva fama, va contribuir també, el treball artístic d’Antoni Clavé i els seus espectaculars cartells anunciant les pel·lícules que s’hi projectaven. El públic barceloní el va fer seu i el va batejar com “Can Pistoles” esdevenint en el cinema més estimat de la ciutat.

La possible pèrdua d’una activitat cultural a La Rambla, sumada a la pèrdua d’un establiment emblemàtic per la seva història i valor sentimental per diferents generacions de barcelonins, suposa una terrible notícia que La Rambla, que Barcelona, no es pot permetre.

A La Rambla que imaginem i somiem, la cultura ha de tenir un paper protagonista i hem de fer tot el possible per preservar els elements que la fan rica i atraure noves activitats que la facin créixer.

Per aquest motiu demanem al govern municipal i també a tots els partits presents a l’Ajuntament de Barcelona que vetllin per la continuïtat de l’activitat cultural del Club Capitol.

 

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X