Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla demana l'aprovació definitiva del Pla Especial de La Rambla

27 de novembre de 2015

Amics de La Rambla segueix insistint a l'Ajuntament de Barcelona i a la Regidoria de Ciutat Vella sobre la urgència d'aprovar definitivament el Pla Especial de La Rambla que actualment es troba aturat sense motius raonables que justifiquin aquesta situació de paràlisi.

El Pla Especial té com a finalitat protegir, preservar i valorar els trets d’identitat de La Rambla, com a conjunt de patrimoni immaterial definidor de la ciutat de Barcelona, i ateses les particularitats físiques, econòmiques, socials i culturals que l’identifiquen i la converteixen en un indret singular, emblema de la ciutat de Barcelona i atractiu turístic de rellevància mundial. Es tracta d’iniciar una transformació de la fisonomia de la Rambla que pugui constituir-la en un eix de referència per als barcelonins, on es combini l’activitat turística, amb altres activitats autòctones de la ciutadania.

El Pla Especial de La Rambla és fruit d'un ample procés participatiu. L'Ajuntament de Barcelona va convidar a participar a més de 200 entitats i institucions del barri i més de 60 van fer aportacions i van participar en les diferents reunions que es van fer per marcar les directrius de la futura redacció del Pla Especial.

Un cop presentat i aprovat inicialment pel Ple de l'Ajuntament de Barcelona, el Pla Especial va estar sotmès 3 mesos a exposició pública (molt més del que és habitual) i molts ciutadans de Barcelona i entitats (entre elles Amics de La Rambla) van presentar al·legacions.

Creiem que el Pla Especial és bàsic per garantir el futur de La Rambla i suposa un primer pas, dels molts que ha de donar el nostre passeig, per superar els problemes que pateix actualment. És necessari fer aquest pas ja i aprovar el Pla Especial per seguir avançant per aconseguir una Rambla més habitable, una Rambla millor

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X