Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla lliura els guardons de Ramblista d'Honor

23 d'octubre de 2014

En la 52 edició dels guardons, Joan Colom, Nazario i l'Ateneu Barcelonès han estat distingits com a Ramblistes d'Honor

Amics de La Rambla ha lliurat avui, dijous 23 d'octubre, en un acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, els guardons de Ramblista d'Honor. L'acte, presidit per l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha comptat amb la participació del periodista i escriptor Vicenç Villatoro que ha glosat la figura dels Ramblistes d'enguany.

Les filles de Joan Colom – que per motius de salut no ha pogut apropar-se al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona - , Nazario i el president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, han recollit els guardons que els acrediten com a Ramblistes d'Honor.

L'acte s'ha tancat amb la participació del president d'Amics de La Rambla, Joan Oliveras Bagués, que ha demanat la implicació de tothom per a aconseguir en el futur la Rambla que els Barcelonins volem. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat la importància de la Rambla com a aparador internacional de la cultura barcelonina i catalana.

L’Associació d’Amics de La Rambla convoca els guardons de Ramblista d’Honor, que va crear l’any 1962, amb l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla. Amics de La Rambla ha volgut que el guardó reorienti el seu objectiu per tal de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de Barcelona.

Aquests guardons volen consolidar-se com un esdeveniment ciutadà que visualitzi La Rambla com el Passeig amb vocació i trajectòria de centralitat en la vida barcelonina tal com posa de manifest la seva història de síntesi, en sentit social i cultural, de totes les Barcelones possibles. És per això, que el guardó de Ramblista d’Honor, vol constituir-se en la màxima expressió del reconeixement que la societat civil barcelonina atorga.

El jurat que ha escollit els Ramblistes d' Honor d'aquest any està format per Àngel Casas, Carles Duarte, Xavier Marcé, Isabel Martí, Joan Oliveras Bagués, Enric Pantaleoni, Lluís Pasqual, Eva Rexach, Catalina Serra, Claret Serrahima i Roser Tiana.

Amics de La Rambla ha concedit el guardó de Ramblista d'Honor a Joan Colom en reconeixement a la seva obra i a la seva decisió en vincular estretament la seva trajectòria artística a La Rambla, al Raval i a Barcelona.

Amics de La Rambla ha atorgat el guardó de Ramblista d'Honor a Nazario per la seva trajectòria artística i la seva vinculació vital amb La Rambla i, sobretot, amb la Plaça Reial.

Amics de La Rambla ha concedit el guardó de Ramblista d'Honor a l'Ateneu Barcelonès per la seva llarga trajectòria històrica de servei a la cultura de la ciutat.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X