Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla Lliura els Guardons de Ramblista d'Honor

20 d'octubre de 2016

Amics de La Rambla va lliurar ahir, dimecres 19 d'octubre, en un acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, els guardons de Ramblista d'Honor. L'acte, presidit pel Primer Tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va comptar amb la participació del periodista i escriptor Arturo San Agustín que va reivindicar La Rambla d'avui, d'ahir i de demà en el seu discurs introductori.

El CEO i director de GSMA, John Hoffman, el dibuixant Francisco Ibáñez, el president de la Fundació Tot Raval, Roger Marcet y el director de “Las Golondrinas”, Manel Roca, van recollir els guardons que els acrediten com a Ramblistes d'Honor.

En el seu discurs, el president d'Amics de La Rambla, Fermín Villar, després d'agrair als guardonats el seu compromís amb la ciutat i amb La Rambla, va demanar que el desenvolupament del Pla Especial d'Ordenació de La Rambla serveixi per convertir La Rambla en el cinquè barri de Ciutat Vella i per equilibrar l'us turístic i ciutadà del passeig central de Barcelona. Fermín Villar va acabar demanant a les forces polítiques de la ciutat consens per tenir cura de La Rambla i “coratge i immediatesa” per millorar La Rambla amb el desenvolupament del Pla Especial.

L'acte es va tancar amb la intervenció de la regidora de Ciutat Vella Gala Pin.

L’Associació d’Amics de La Rambla convoca els guardons de Ramblista d’Honor, que va crear l’any 1962, amb l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla i de Barcelona.

Aquests guardons volen consolidar-se com un esdeveniment ciutadà que visualitzi La Rambla com el Passeig amb vocació i trajectòria de centralitat en la vida barcelonina tal com posa de manifest la seva història de síntesi, en sentit social i cultural, de totes les Barcelones possibles. És per això, que el guardó de Ramblista d’Honor, vol constituir-se en la màxima expressió del reconeixement que la societat civil barcelonina atorga.

El Jurat que ha escollit els Ramlistes d'Honor aquest any està format per: Sergi Dòria, Ferran Espada, Sígfrid Gras, Núria Llorach, Xavier Marcé, Joan Oliveras, Enric Pujadas, Álex Salmon, Enric Sierra, Roser Tiana, Esther Vera, Sergi Vicente i el president d'Amics de La Rambla, Fermín Villar.

Un cop valorades totes les candidatures presentades, el Jurat dels guardons va decidir atorgar els guardons de Ramblista d'Honor del 2016 a:

John Hoffman. Per la seva aposta per Barcelona al convertir-la en la seu del Mobile World Congress.

Francisco Ibáñez. Perquè la seva creativitat i els seus entranyables personatges formen part de les lectures de generacions de barcelonins.

Fundació Tot Raval. Per la seva feina en favor del barri del Raval i el seu esforç per aconseguir la millora de la qualitat de vida dels seus veïns.

Las Golondrinas. Per la seva llarga relació amb la ciutat i amb la seva gent, relació que l'ha convertit en un dels elements tradicionals de la ciutat i en el primer contacte amb el mar per a molts barcelonins.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X