Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla lliura els guardons de Ramblista d'Honor

18 d'octubre de 2017

En la 55a edició dels guardons, l’Escola Elisava, Àlex Ollé i Alfons Flores, Joaquim Laguarda i els veïns de La Rambla Aníbal Rodríguez, Mercè Canelles i Josefina Mora han estat distingits com a Ramblistes d’Honor.

Amics de La Rambla ha lliurat avui, dimecres 18 d'octubre, en un acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, els guardons de Ramblista d'Honor. L'acte, presidit per l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comptat amb la participació del periodista Josep Cuní que ha ofert un discurs introductori en el què ha dit que La Rambla “no ha de ser d’aquells incapaços de sentir, incapaços de tolerar, incapaços de respectar, incapaços d’estimar, incapaços de gaudir. Davant seu: Tots nosaltres. Sensibles a la bellesa, a la cultura, a la tradició, a l’estimació i a la vida”.

El director de l’escola Elisava, Javier Peña, Àlex Ollé i Alfons Flores, Joaquim Laguarda i Aníbal Rodríguez, Mercè Canelles i Josefina Mora, han recollit els guardons que els acrediten com a Ramblistes d'Honor.

En un any marcat per l’atemptat que va patir La Rambla el passat agost, la majoria de discursos han tingut un record per les víctimes i les seves famílies i han destacat la resposta de la ciutat vers el terror.

En el seu discurs, el president d'Amics de La Rambla, Fermín Villar, després d'agrair als guardonats el seu compromís amb la ciutat i amb La Rambla i a veïns, comerciants, serveis de seguretat, Ajuntament i a tots els barcelonins la seva resposta valenta i compromesa després de l’atemptat de La Rambla, ha reivindicat les parades de flors de La Rambla com una de les tradicions que cal defensar.

En relació amb el Pla Especial i la seva aplicació, Fermín Villar ha demanat “a les forces polítiques a qui vam agrair l’aprovació majoritària d’aquesta normativa que mantinguin el seu compromís amb el passeig: no es pot fer ciutat sense fer Rambla”. Fermín Villar ha tancat el seu discurs amb un missatge d’optimisme “La Rambla batega fort, amb una imparable vida pròpia. Cuidem-la entre tots, perquè—al final—tots som Ramblistes.·

L'acte s'ha tancat amb la intervenció de l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau que ha afirmat que "La Rambla és tan nostra que no la podem deixar perdre, malgrat el patiment viscut, per això és important seguir reivindicant-la com avui"

L’Associació d’Amics de La Rambla convoca els guardons de Ramblista d’Honor, que va crear l’any 1962, amb l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla i de Barcelona.

Aquests guardons volen consolidar-se com un esdeveniment ciutadà que visualitzi La Rambla com el Passeig amb vocació i trajectòria de centralitat en la vida barcelonina tal com posa de manifest la seva història de síntesi, en sentit social i cultural, de totes les Barcelones possibles. És per això, que el guardó de Ramblista d’Honor, vol constituir-se en la màxima expressió del reconeixement que la societat civil barcelonina atorga.

El Jurat que ha escollit els Ramlistes d'Honor aquest any està format per: Rosa Bassedas, Lluís Bassets, Iosu de la Torre, Sergi Doria, Núria Llorach, Xavier Marcé, Joan Oliveras, Enric Pantaleoni, Álex Sàlmon, Vicent Sanchis, Ramón Suñé, Roser Tiana, Esther Vera, Sergi Vicente i el president d'Amics de La Rambla, Fermín Villar.

Un cop valorades totes les candidatures presentades, el Jurat dels guardons va decidir atorgar els guardons de Ramblista d'Honor del 2017 a:

Mercè Canelles, Josefina Mora i Aníbal Rodríguez, veïns de La Rambla, en reconeixement a la seva fidelitat i estima per La Rambla i per l’Associació d’Amics de La Rambla.

Joaquim Laguarda en reconeixement a la llarga trajectòria de Laguarda Joiers a La Rambla i a tots els anys dedicats, des de la Junta d’Amics de La Rambla, a fer una Rambla millor.

Àlex Ollé I Alfons Flores en reconeixement a la seva tasca de renovació de les arts escèniques i de l’òpera en particular.

I a l’escola Elisava per la seva aposta per la innovació a La Rambla.

Aquí teniu un breu resum de l'acte en 3 vídeos de Betevé:

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X