Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla presenta les llums de Nadal dissenyades per Claret Serrahima

24 de novembre de 2016

Fermn Villar, President dAmics de la Rambla i Claret Serrahima, fundador i director general de Clase Bcn, han presentat avui el projecte d illuminaci nadalenca de La Rambla.

El projecte d'enllumenat de la Rambla, dissenyat per Claret Serrahima, simbolitza Barcelona i recorda les antigues parades dels ocellaires. Un concepte tradicional, per contemporani, que es basa en omplir docells els arbres mitjanant tubs de ne a partir de les espcies que tenen un vincle amb la ciutat:

Un pardal, perqu s un ocell quotidi.
Una merla, per la seva presncia als jardins de Barcelona.
Una gavina, per la proximitat al mar.
Un lloro, per la seva integraci a la nostra ciutat.
Un mussol, per ser el protagonista de la nit.

I dentre tots ells, la gavina, lnic ocell que aixeca el vol portant lesperana del missatge.

La intervenci de Claret Serrahima sorgeix, segons ell, a partir de lanlisi de preguntes com, qu s la Rambla? qu significa la reivindicaci? qu s reivindicable i qu no, tan a la Rambla com les festes de Nadal? Aleshores apareix la idea de reivindicar les antigues parades dels ocellaires, fent una crtica positiva, amb una visi optimista.

Un projecte de reivindicaci social contextualitzada a la Rambla.

Des de lany passat lAssociaci d Amics de la Rambla encarrega el projecte a un creatiu vinculat al mn cultural de la ciutat de Barcelona, fotgraf, illustrador, arquitecte i/o dissenyador. El 2015, la creativitat de lenllumenat de la Rambla els dies de Nadal va ser obra de Benedetta Tagliabue, que va utilitzar materials reflectants que illuminaven el passeig, tant de dia com de nit, amb un mnim consum energtic.

Lacte oficial de lencesa tindr lloc avui dijous a les 19h i donar el tret de sortida a les festes nadalenques amb lencesa de les llums que es mantindran fins el dia 6 de gener de 2017 i illuminar Barcelona de diumenge a dimecres, de 18h a 23h; dijous de 18h a 0h; divendres i dissabtes de 18h a 1h, mentre que els dies festius, 24, 25, 31 de desembre i 5 de gener, lhorari sallargar fins a les 2h.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla s un dels indrets de Barcelona on bull ms activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X