Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla presenta les llums de Nadal dissenyades per Claret Serrahima

24 de novembre de 2016

Fermín Villar, President d’Amics de la Rambla i Claret Serrahima, fundador i director general de Clase Bcn, han presentat avui el projecte d’ il·luminació nadalenca de La Rambla.

El projecte d'enllumenat de la Rambla, dissenyat per Claret Serrahima, simbolitza Barcelona i recorda les antigues parades dels ocellaires. Un concepte tradicional, però contemporani, que es basa en omplir d’ocells els arbres mitjançant tubs de neó a partir de les espècies que tenen un vincle amb la ciutat:

Un pardal, perquè és un ocell quotidià.
Una merla, per la seva presència als jardins de Barcelona.
Una gavina, per la proximitat al mar.
Un lloro, per la seva integració a la nostra ciutat.
Un mussol, per ser el protagonista de la nit.

I d’entre tots ells, la gavina, l’únic ocell que aixeca el vol portant l’esperança del missatge.

La intervenció de Claret Serrahima sorgeix, segons ell, “a partir de l’anàlisi de preguntes com, què és la Rambla? què significa la reivindicació? què és reivindicable i què no, tan a la Rambla com les festes de Nadal? Aleshores apareix la idea de reivindicar les antigues parades dels ocellaires, fent una crítica positiva, amb una visió optimista”.

Un projecte de reivindicació social contextualitzada a la Rambla.

Des de l’any passat l’Associació d’ Amics de la Rambla encarrega el projecte a un creatiu vinculat al món cultural de la ciutat de Barcelona, fotògraf, il·lustrador, arquitecte i/o dissenyador. El 2015, la creativitat de l’enllumenat de la Rambla els dies de Nadal va ser obra de Benedetta Tagliabue, que va utilitzar materials reflectants que il·luminaven el passeig, tant de dia com de nit, amb un mínim consum energètic.

L’acte oficial de l’encesa tindrà lloc avui dijous a les 19h i donarà el tret de sortida a les festes nadalenques amb l’encesa de les llums que es mantindran fins el dia 6 de gener de 2017 i il·luminarà Barcelona de diumenge a dimecres, de 18h a 23h; dijous de 18h a 0h; divendres i dissabtes de 18h a 1h, mentre que els dies festius, 24, 25, 31 de desembre i 5 de gener, l’horari s’allargarà fins a les 2h.

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X