Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla recolza el projecte GCAT / Genomes for Life

26 de març de 2015

En la darrera assemblea general de socis d'Amics de La Rambla es va decidir per una unanimitat recolzar el projecte GCAT / Genomes for Life.

GCAT / Genomes for Life (Genomes per a la Vida) és un projecte biomèdic pioner destinat a facilitar la predicció i el tractament de malalties cròniques i d'aparició freqüent com el càncer, neurodegeneratives i cardiovasculars, entre d'altres.

Aquest projecte obté, emmagatzema, protegeix i analitza el material genètic i informació associada que permeten estudiar profundament com la complexa interacció entre els gens, l'estil de vida i el medi ambient faciliten el desenvolupament de diverses malalties.

L'estudi pretén conèixer quin és el paper dels gens i de l'entorn en la nostra salut, estudiar en quina mesura els gens influeixen en la salut i en l'aparició de malalties com el càncer de mama, la malaltia cardiovascular, l'Alzheimer o la diabetis, malalties cròniques que afecten una bona part de la població. GCAT té un compromís social i ètic amb els seus participants i fomenta la implicació de la societat en la recerca. És un projecte que busca la manera de millorar, en un futur pròxim i en les properes generacions, els mètodes de diagnòstic, pronòstic i tractament de les malalties cròniques.

El projecte està dirigit i coordinat des de l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC) i es duu a terme en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits (BST) i amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Qui hi pot col·laborar?

Totes les persones entre 40 i 65 anys, residents a Catalunya, que comprenguin el català o el castellà i que disposin de targeta sanitària.

Com es pot col·laborar amb el projecte?

El projecte GCAT recollirà dades i mostres biològiques de 50.000 persones voluntàries. El període de reclutament és de 4 a 5 anys. L'edat compresa entre 40 i 65 anys.

Si voleu col·laborar, us heu d'inscriure clicant en aquest link http://www.bancsang.net/donants/genomes-for-life/form_gcat/

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X