Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla renova el distintiu del "Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere"

5 de juliol de 2022

El passat 28 de juny, en un acte celebrat al HubDigital de la Cambra de Comerç de Barcelona, es van lliurar el distintius del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere.

El vicepresident Quart d’Amics de La Rambla, Ángel Díaz, va rebre el distintiu que acredita el Compromís de la nostra associació amb la sostenibilitat turística.

Juntament amb Amics de La Rambla, van rebre el distintiu un total de 664 empreses: 416, que renoven la certificació i 248, que s’incorporen  al programa.

La Rambla és un territori especialment sensible amb aquesta certificació i el que suposa i per aquest motiu, són molts els socis que han rebut o renovat aquesta certificació: Gran Teatre del Liceu, Gremi d’Hotels de Barcelona, Hostal Mare Nostrum, Hotel 1898, Hotel Le Meridien Barcelona, L’Aquàrium de Barcelona, Yurbban Hotels, Palau Moja... A tots ells, moltes felicitats i gràcies pel vostre compromís.

L’acte va comptar amb la participació de la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido;  del regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé; la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca; i  el president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres. A més, representants del Institut de Turisme Responsable i la Biosphere Destination Community han adreçat unes paraules a les empreses que han rebut avui el distintiu.

El projecte que va néixer el 2017 impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona, va incorporar l’any 2019 l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona. L’objectiu és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el canvi climàtic, el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i comarques de Barcelona.

El Compromís basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i, en els darrers mesos, com a conseqüència de la pandèmia, ha incorporat noves mesures que fan referència a la seguretat sanitària establint protocols reconeguts pel segell Safe Travels del World Travel & Tourism Council.

Les empreses que obtenen el distintiu del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere poden sol·licitar el Safe Travels al Consorci Turisme de Barcelona. Aquest segell és el primer homologat a escala mundial i permet reconèixer a qualsevol país del món les empreses, entitats i destinacions que duguin a terme accions de prevenció i higiene contra la COVID-19, amb l’objectiu de generar espais segurs per als viatgers.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere respon tant a la voluntat de promoure un turisme més curós per part dels operadors turístics, com també als desitjos dels visitants de poder viatjar respectant al màxim l’entorn.

El desplegament d’aquestes mesures suposa un nou posicionament de ciutat, que incrementa la competitivitat de la Destinació Barcelona, formada per la ciutat de Barcelona i les 12 comarques de la província.

Des d’Amics de La Rambla creiem que aquest Compromís és necessari per aconseguir un turisme més compromès amb el benestar de les persones que hi viuen al territori i és per aquest motiu que animem a tots els nostres associats a iniciar el procés d’adhesió.

A la pàgina web trobareu més informació i podeu iniciar el procés d’adhesió: http://turismesostenible.barcelona/barcelona-ciutat/

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X