Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla s'adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

18 de setembre de 2014

Per decisió unànime de la Junta Directiva, Amics de La Rambla s'ha adherit oficialment al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir és un pacte a favor del procés de l'exercici del dret a decidir i de la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya format per la societat civil, les institucions més representatives del país, el món local i les forces polítiques. La reunió constitutiva del pacte tingué lloc el 26 de juny de 2013 a l'auditori del Parlament de Catalunya.

Els seus objectius són:

- Dur a terme una orientació general del procés per fer efectiva la consulta sobre el futur polític de Catalunya.
- Crear un espai de debat i diàleg permanent sobre el dret a decidir.
- Facilitar el debat democràtic que comporta l'exercici del dret a decidir, garantint que el dret a ser consultat comporti també el dret a defensar la posició que cadascú consideri més convenient.
- Recollir les propostes que emanin de la societat civil i dels seus agents i institucions per enriquir el procés de l'exercici del dret a decidir.
- Difondre i garantir els valors democràtics del dret a decidir com a expressió i fonament de la participació ciutadana directa en els afers col·lectius de gran transcendència.
- Garantir la participació i la coordinació dels diferents actors organitzats del país a favor del dret a decidir: entitats socials i ciutadanes independentment del seu objecte social; agents econòmics i socials; partits polítics, i institucions públiques.
- Fer pedagogia i explicar el dret a decidir i la celebració de la consulta; i proposar i impulsar els mecanismes i accions necessaris perquè el debat sobre el futur de Catalunya arribi arreu de la societat catalana i en garanteixi la participació ciutadana.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X