Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Aquests són els Ramblistes d'Honor 2017

6 d'octubre de 2017

Un any més, Amics de La Rambla, atorga els guardons de Ramblista d’Honor per distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de Barcelona i de La Rambla.

L’Escola Elisava, Àlex Ollé i Alfons Flores, Joaquim Laguarda i els veïns Mercè Canelles, Aníbal Rodríguez i Josefina Mora són els nous Ramblistes d'Honor.

Aquests guardons volen consolidar-se com un esdeveniment ciutadà que visualitzi La Rambla com el Passeig amb vocació i trajectòria de centralitat en la vida barcelonina tal com posa de manifest la seva història de síntesi, en sentit social i cultural, de totes les Barcelones possibles. És per això, que el guardó de Ramblista d’Honor, vol constituir-se en la màxima expressió del reconeixement que la societat civil barcelonina atorga.

Per tal de valorar la idoneïtat dels guardonats, Amics de La Rambla ha cregut necessari crear un jurat representatiu de la societat civil de la nostra ciutat.

El Jurat que ha escollit els Ramblistes d'Honor aquest any està format per: Rosa Bassedas, Lluís Bassets, Iosu de la Torre, Sergi Doria, Núria Llorach, Xavier Marcé, Joan Oliveras, Enric Pantaleoni, Álex Sàlmon, Vicent Sanchis, Ramón Suñé, Roser Tiana, Esther Vera, Sergi Vicente i el president d'Amics de La Rambla, Fermín Villar.

El jurat dels guardons de Ramblista d'Honor, un cop valorades totes les candidatures presentades i després de tres votacions, ha decidit atorgar els guardons de Ramblista d'Honor a:

MERCÈ CANELLES. JOSEFINA MORA i ANÍBAL RODRÍGUEZ

La Sra. Mercè, la Sra. Josefina i el Sr. Aníbal són veïns de La Rambla i els socis més actius d’Amics de La Rambla. Tot i que ara ja no hi viuen, segueixen estimant-se el passeig on han passat la majoria de la seva vida i segueixen participant activament en totes les activitats que s’organitzen a La Rambla.
La Junta Directiva d’Amics de La Rambla ha volgut atorgar-los el guardó de Ramblista d’Honor en reconeixement a la seva fidelitat i estima per La Rambla i per l’Associació d’Amics de La Rambla.

JOAQUIM LAGUARDA

Joaquim Laguarda és joier. El seu establiment, Laguarda Joiers, porta més de 70 anys obert a La Rambla -i la seva implicació amb La Rambla és llarga, ja que ha format part de les darreres juntes directives d'Amics de La Rambla.
Laguarda Joiers és un exemple de tradició familiar al servei dels barcelonins. Amb quasi 100 anys d’història –70 d’ells a la Rambla –segueixen oferint tradició, modernitat i bon servei. Joaquim Laguarda i Mestres, nét del fundador, s’incorporà a la botiga de La Rambla l’any 1968.
Joaquim Laguarda rep el guardó en reconeixement a la llarga trajectòria de Laguarda Joiers a La Rambla i a tots els anys dedicats, des de la Junta d’Amics de La Rambla, a fer una Rambla millor.

ÀLEX OLLÉ I ALFONS FLORES

El Jurat dels guardons de Ramblista d’Honor ha volgut donar un premi ex-aequo a Àlex Ollé i Alfons Flores en reconeixement a la seva tasca de renovació de les arts escèniques i de l’òpera en particular. Àlex Ollé i Alfons Flores han treballat en equip per portar a terme valentes postes en escena de diferents òperes: Alceste, Madama Butterfly, La Bohéme, Norma, Il Trovatore, El holandés errante, Le Grand Macabre. La seva feina conjunta ha suposat una renovació de les arts escèniques, sobretot de l’òpera i s’han convertit en un referent internacional pel que fa a la innovació en la direcció d’escena i en l’escenografia.
Àlex Ollé és un dels sis directors artístics de la Fura dels Baus, una de les companyies de teatre més innovadores i prestigioses del panorama escènic internacional. La recerca d’un llenguatge propi ha sigut una de les constants de la seva carrera com a director tant amb la Fura dels Baus com en els seus espectacles al marge del grup teatral. En col·laboració amb Carlus Padrissa va ser el responsable de “Mediterrani, mar olímpic” que va ser el cor de la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.
Alfons Flores és escenògraf. Va començar la seva carrera professional en el grup GAT d’Hospitalet de Llobregat del que és cofundador. Entre les seves feines destaquen les escenografies per a teatre, òperes i esdeveniments de petit i gran format. Ha col·laborat amb directors com Calixto Bieito, Josep Maria Mestres, Carlos Wagner, Joan Anton Rechi, Carlus Padrissa i, sobretot, amb Àlex Ollé.

ELISAVA

ELISAVA Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, és un centre universitari privat de disseny i enginyeria. Fundada l'any 1961 a Barcelona, fou la primera escola de disseny de l'Estat.
El seu campus és a La Rambla, on hi conviuen al voltant de 2.200 estudiants i més de 800 professors. L'Escola està adscrita des del 1995 a la Universitat Pompeu Fabra. L'any 2000, ELISAVA va ser guardonada amb un Premi Nacional d'Innovació i Disseny. Des de l'any 2013 es troba entre les 100 millors escoles de disseny i arquitectura d'Europa segons la revista Domus.
El Jurat dels guardons de Ramblista d’Honor ha atorgat el guardó a l’Escola Elisava en reconeixement a la seva aposta per la innovació a La Rambla.

El lliurament tindrà lloc el dia 18 d’octubre a les 18 h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’entrada és lliure però l’aforament és limitat. Podeu reservar la vostra invitació trucant al 93 317 29 40.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X