Avui comença el Tast a La Rambla
7 de juny de 2017
Avui, dijous 8 de juny de 2017, a les 12 h donarem el tret de sortida de la quarta edició del Tast a La Rambla.
De dijous a diumenge podreu gaudir de 50 dels millors restaurants, bars i pastisseries de la ciutat que s'instal·len a La Rambla de Santa Mònica oferint els seus millors plats i tapes a un preu popular.
El Tast a la Rambla 2017 serà la quarta edició d'un festival gastronòmic i ciutadà que ja s'ha convertit en una invitació als barcelonins a baixar a La Rambla i recuperar-la com a espai de lleure.
Aquests són els plats que podreu tastar aquest any:
Cuina d’autor
KAK·KOY - HIDEKI MATSUHISA. Nasu Déngaku de mar i montanya
RESTAURANT GAIG - CARLES GAIG. Calamarset de xarxa farcit amb ceba de Figueres
FOGO - JOAO ALCÂNTARA. Musclos flambejats amb cachaça i mantega de urucum
YAKUMANKA BY GASTÓN ACURIO - CÉSAR BELLIDO. Leche de tigre
KAO DIM SUM - JOSEP Mª KAO. Nems vietnamites a l'estil xinès
ARUME - MANUEL NÚÑEZ. Xelets, crema de blat de moro i ximixurri d'algues
CAELIS - ROMAIN FORNELL. Ostra amb escabetx tebi amb bolet de card i suc d`ànec
NH COLLECTION CALDERON DON GIOVANNI - ANDREA TUMBARELLO. Ou Millesimé
BAO BAO - THANG QUOC PHANG. Bao Ho Chi Minh
PETIT COMITÈ - NANDU JUBANY. Truita oberta amb pa amb tomàquet, llonganissa i botifarra esparracada
ORIA RESTAURANT - XABI GOIKOETXEA. Salmó lleugerament fumat amb algues, cremós de cogombre i curri
SPOONIK - JON GIRALDO I JAIME LIEBERMAN. Cebiche de peix de llotja i gelat nitro tropical
XERTA RESTAURANT - FRAN LÓPEZ. Arròs del Delta amb ortigues de mar i maionesa d'algues
MANO ROTA - BERNAT BERMUDO I OSWALDO BRITO. Xai amb curri vermell
VIA VENETO - SERGIO HUMADA. Ou de Calaf a la Cardinal
ESTIMAR - RAFA ZAFRA, Brioix salat de calamarsons fregits amb ceba caramel·litzada
Cuina tradicional
OPERA SAMFAINA - CHRISTIAN BERMELL. Steak Tartar, poêle de carn de porc de Vic
DOS PEBROTS - ALBERT RAURICH. Llonguet ibèric
NIKKEI 103 - ROBERTO SIHUAY. Uramaki Wagyu Pachamanca
FONDA ESPAÑA - GERMÁN ESPINOSA. Bunyol cremós de bacallà i guisat de peus de porc
RESTAURANT MONVÍNIC - ARIADNA JULIAN. Pop amb cansalada a la brasa
TANDOOR - IVAN SURINDER. Curri de pollastre
MAREA ALTA - ENRIQUE VALENTÍ. Gaspatxo fumat, moixama de tonyina
OAXACA - JOAN BAGUR. "Taco al pastor"
CASA LEOPOLDO - IVAN CRUZ. Cua de bou amb parmentier
LA CUINA DEL MOJA - SANTIAGO QUARONI. Crema de fruita amb trio de "toppings"
MEDIAMANGA - JAVIER MENDEZ. Cresta mar i montanya
RESTAURANT SEMPRONIANA - ADA PARELLADA. Cruixent d'ànec, verdures i foie amb salsa agredolça
GRUPO NOMO - NAOYUKI HAGINOYA. "Gyozas" de botifarra de perol amb bolets saltejats
Tapes i platillos
BITXARRACU GASTROBAR - LLUÍS TOMÁS. Coca d'oli amb tàrtar de tomàquet i alvocat, bacallà marinat i caviar de truita
QUILLO - JORDI ASENSIO. Gambes, cua de bou al vi negre i tocs de gingebre
SAGÀS - ORIOL ROVIRA. "Porchetta"
BAR RI - ALEJANDRO LOAIZA. Ensalada russa
RASOTERRA BISTROT VEGETARIÀ - CHLOE PINDADO. Trinxat d'estiu amb maionesa de kimchi i tomàquet al forn
EL CHIGRE 1769 - FRANCISCO HERAS. Bombeta d'ànec de Berguedà i tòfona d'Osona
SANTA BURG - ALAIN GUIARD. "Tartar Roll"
CECCONI'S - ALESSIO BIANGINI. "Agnolotti del plin", tòfona negra
BOBO PULPÍN - DANIEL AGUILAR. "Mollete" de sobrassada de pop
OFIS-SIFÓ - JORGE RUNNACLES I PABLO ANTICO. Calamars en la seva reducció de licor de 56 ingredients amb crema de patates
EL MERCADER DE L'EIXAMPLE - GERARD SANS. Croquetes de pollastre ecològic de la Torre d'Erbull
LA BODEGUETA DEL BORN - AGUSTÍN RUDILLA. "Sandwich atomic chicken"
RESTAURANT AMAYA - FAMILIA TORRALBA. Caneló trufat de l’àvia Nicolassa
Ciutat convidada- Buenos Aires
ENTE DE TURISMO DE LA CIUDAD AUTÓNOMA DE BUENOS AIRES - 9 REINAS. Entrecot argentí amb espuma de moniato
"ENTE DE TURISMO DE LA CIUDAD AUTÓNOMA DE BUENOS AIRES - 9 REINAS". Empanada argentina de carn
Pastisseries
BUBÓ BARCELONA - KIRAM UL HASSAN. Simbad
PASTISSERIA CANAL - LLUÍS E. CANAL. "Cheesecake"
PASTISSERIA BAIXAS - SR KLAUS GIER. Saturn
ESPAISUCRE-ESSENCE THE SWEET EXPERIENCE - JORDI BUTRÓN I XANO SAGUER. Lemon Pie
PASTISSERIA OCHIAI - TAKASHI OCHIAI. "Think in Matcha`
ESCRIBÀ - CHRISTIAN ESCRIBÀ. Gofre de te matcha amb escuma de crema catalana
ORIOL BALAGUER - ORIOL BALAGUER. Cacau, gelat de xocolata i yuzu
El preu dels plats és de 4 euros.
A banda podreu tastar els plats i tapes que alguns dels patrocinadors, com el Club del Gourmet Corte Inglés, han preparat.
Finalment també trobareu cervesa, vins, caves, refrescs, aigües, cafès i gelats.
IV RUTA DE TAPES I VERMUT PREPARAT CINZANO
L’oferta és encara més amplia perquè 12 dels bars i restaurants més emblemàtics de La Rambla se sumen al Tast a la Rambla 2017 participant a la IV Ruta de Tapes i Vermut Preparat Cinzano. Cada establiment ofereix una tapa maridada amb una recepta pròpia de vermut preparat, elaborat amb productes Cinzano, a un preu especial de 4.50€.
Les tapes i els vermuts preparats es poden tastar als mateixos establiments:
128 Rambla Restaurant-Hotel Serhs Rivoli. La Rambla, 128
Amanida de pinya amb pernil d'ànec a la vinagreta de coco
Bar Pinotxo. La Rambla, 91-Boqueria, parades 66-67
Ceba dolça amb sardina fumada
Casa Guinart. La Rambla, 95
Gambes marinades amb curry i llima amb agredolç de taronja
El Bosc de les Fades-Museu de Cera de Barcelona. Ptge. de la Banca
Montadito de foie ibèric amb aromes de fruits del bosc
Fonda España. St. Pau, 9-11
Bunyol cremós de bacallà i guisat de peus de porc
Gats. Xuclà, 7
Torrada de sardina fumada amb mel trufada
Luzia. Pintor Fortuny, 1
Tortita de blat de moro amb sashimi de tonyina i maionesa de"chipotle"
Marea Baja. Av. de les Drassanes 6, planta 23
Gaspatxo fumat, moixama de tonyina
Palau Moja. The Catalan Heritage House. La Rambla, 118
Patates baby al forn amb all i oli
Restaurant Amaya. La Rambla, 20
Les "gildas" de l’Amaya
Restaurant Moka. La Rambla, 126
Pizzeta Vermut
Tapa & Àpat. La Rambla, 15
Broqueta Minarete
ACTIVITATS GRATUÏTES
Però el Tast a La Rambla és molt més que una mostra amb la millor cuina de la ciutat. Un seguit d’activitats gratuïtes (tasts, showcookings, demostracions...), totes gratuïtes es podran gaudir en els dos espais que hem preparat:
ESCENARI GASTRONÒMIC BY ESTRELLA DAMM
Aquest escenari, situat al mig del passeig, pren més protagonisme esdevenint l’espai on tindran lloc els showcookins.
DIJOUS 8
12:45 Acte Inaugural
13.15 Lliurament Premis IV Ruta de tapes i vermut preparat Cinzano
17.30 NANDU JUBANY - PETIT COMITÉ . Els platillos del Nandu
18.00 CHRISTIAN ESCRIBÀ - PASTISSERIA ESCRIBÀ. Postres per a sorprendre
18.30 CARLES GAIG - RESTURANT GAIG. L’inversemblant món dels llegums
19.00 ADA PARELLADA – SEMPRONIANA. Divertim-nos amb les verdures
19.30 FRANCISCO HERAS - EL CHIGRE 1769 “Fabades” i tapes asturianes
20.45 actuacions de "Música al Carrer Ciutat Vella"
DIVENDRES 9
17.00 JULIÁN MÁRMOL - OKASAN by Gourmet Experience El Corte Inglés. Democratització del bon sushi
17.30 ALAIN GUIARD - SANTA BURG. Tartar roll i lobster roll
18.00 OSCAR MANRESA - CASA LEOPOLDO . Receptes franceses mítiques
18:30 JOSEP Mª I MEILAN KAO - KAO DIM SUM. L'art del dumpling
19.00 - JORDI ARMENGOL - OPERA SAMFAINA. Plats tradicionals catalans…
19.30 FRAN LÓPEZ – XERTA. Receptes del Delta de l’Ebre
20.00 DON GIOVANNI - ANDREA TUMBARELLO. Receptes italianes de debò
A partir de les 21.15 actuacions de "Música al Carrer Ciutat Vella
DISSABTE 10
13.15 ROSA MAYORDOMO - ACADEMIA CATALANA DE GASTRONOMIA .Blat de moro, llegat dels déus
13.45 ROBERTO RUIZ - CASCABEL by Gourmet Experience, El Corte Inglés. Tècniques de molcajete: guacamole i totopos
17.00 CARLOS CERVANTES - EXPERT CERVESER D'ESTRELLA DAMM. Els secrets de la cervesa
17.30 EVER CUBILLA - BOBO PULPÍN. Mil formes de fer el pop
18:00 JAVIER MÉNDEZ – MEDIAMANGA. Els dos camins de la família Mont
18.30 GERMÁN ESPINOSA - FONDA ESPAÑA. Arrossos tradicionals i un pèl més…
19.00 PERE MONJE - VIA VENETO. Via Veneto - 50è aniversari, un viatge a través dels 50 anys de gastronomia catalana
19.30 ALBERT RAURICH - DOS PEBROTS. Sabors medievals i contemporanis
20.00 CESAR BELLIDO - YAKUMANKA . Les tapes peruanes amb influències 'chifa' i 'nikei'
A partir de les 21.15 actuacions de "Música al Carrer Ciutat Vella"
DIUMENGE 11
13.15 MARIONA ORTIZ - BANC DE RECURSOS -JESÚS MARTÍN - NUTRICIÓ SENSE FRONTERES - MARTA BELTRAN – REZERO. Comprar per no llençar. Remenja'mmm
13.45 MARTIN MILESI - UNA ONES TABLE EXPERIENCE, TURISMO DE BUENOS AIRES Contemporanis del canvi
17.00 ORIOL BALAGUER - PASTISSERIA ORIOL BALAGUER. Jugar amb la xocolata
17.30 CARLOS CERVANTES - EXPERT CERVESER D'ESTRELLA DAMM. Els secrets de la cervesa
18.00 Roberto Cabrera - HUERTA CARABAÑA by Gourmet Experience El Corte Inglés. De l'hort a la taula
18.30 NAOYUKI HAGINOYA – NOMO. Productes catalans amb tècnica japonesa
19.00 Donatiu CaixaBank al Casal dels Infants
A partir de les 19.30 actuacions de "Música al Carrer Ciutat Vella
20.30 Grup de percussió "Ssstrèpids"
TALLER DE TAST ARTS SANTA MÒNICA
L’espai residència de l’Arts Santa Mònica es converteix en el taller de tast on tindran lloc xerrades sobre productes, tasts de vins, caves i cerveses i altres conferències sobre temes gastronòmics.
DIVENDRES 9
18.00 - 18.45
JOAN GUASCH I MIQUEL SALARICH, COMUNICACIÓ I ENOLOGIA - SEGURA VIUDAS
El cava de la biodiversitat
19.00 - 19.45
XAVI NOLLA, SUMILLER - RAIMAT
Les intensitats del món del vi
20.00 - 20.45
ANTONIO CANTOS, DIRECTOR D'ENOLOGIA - JUVÉ & CAMPS
Juvé & Camps 100%: la singularitat dels nostres monovarietals
DISSABTE 10
12.45 - 13.30
XEVI RAMON, MESTRE ARTESÀ I GERENT - TRITICUM
Ferments naturals
13.45 - 14.30
GIUSEPPE SANTAMARÍA, BRAND AMBASSADOR CINZANO
Tast vermut Cinzano
17.00 - 17.45
MASSINO PIGNATA - PROPIETARIO DELACREM
El gelat avui
18.00 - 18.45
XAVI NOLLA, SUMILLER - ANA DE CODORNIU
Pot un cava maridar amb tot i en totes les ocasions?
19.00 - 19.45
CARLOS CERVANTES , EXPERT CERVESER - ESTRELLA DAMM
La recepta d'Estrella Damm
20.00 - 20.45
TONI PADILLA, MARKETING - SEGURA VIUDAS
Els blancs donen la llauna
DIUMENGE 11
12.45 - 13.30
ESTEBAN PORCEDDA, BRAND AMBASSADOR - APEROL SPRITZ
Aperol Spritz: L'aperitiu perfecte
13.45 - 14.30
CARLES BONNIN, COCTELER PROFESSIONAL - FREIXENET
Cocktails amb Freixenet ICE i ICE Rosé
17.00 - 17.45
ANTONIO CORDARO, BARISTA - BLACKZI
Begudes en tendència per a cafeteria
18.00 - 18.45
PAZ LEVINSON, A.S.I. & APAS Meilleur Sommelier des Amériques 2015, Chile. Sommelier Virtus, Paris - TURISME DE BUENOS AIRES
Més enllà del Malbec, la diversitat dels vins argentins
19.00 - 19.45
CARLOS CERVANTES , EXPERT CERVESER - ESTRELLA DAMM
La recepta d'Estrella Damm
20.00 - 20.45
SERGI ESTEVEZ, BRAND AMBASSADOR COCA-COLA
L'evolució dels combinats by Royal Bliss
Horaris
Dijous 8 de 12 a 22 h
Divendres 9 de 12 a 24 h
Dissabte 10 de 12 a 24 h
Diumenge 11 de 12 a 22 h