Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Avui comença Tast a La Rambla 2016

9 de juny de 2016

Ja temim aquí la tercera edició del Tast a La Rambla. Amics de La Rambla i el grup gsr organitzen, amb el suport de Estrella Damm i el Districte de Ciutat Vella, la tercera edició d'aquest impressionant esdeveniment gastronòmic que aquest any comptarà, del dijous 9 al diumenge 12 de juny, amb la presència de 50 dels millors restaurants i pastisseries de Barcelona.

El Tast a La Rambla és una invitació oberta a tots els barcelonins a descobrir la nostra millor gastronomia i poder provar plats d'alta cuina – alguns d'ells procedents d'establiments amb estrella Michelin – a un preu de 4 €.

Després de l'èxit de les dues edicions anteriors, enguany es presenten noves propostes per a millorar l'experiència de gaudir de la millor gastronomia a la Rambla Santa Mònica. Així s'introdueix una nova secció “entrepans de Barcelona” i s'afegeix un nou espai per a activitats – l'Escenari Estrella Damm.

HORARIS

Dijous, 9 de juny, de 12:00 a 22:00 hores
Divendres, 10 de juny, de 12:00 a 24:00 hores
Dissabte, 11 de juny, de 12:00 a 24:00 hores
Diumenge, 12 de juny, de 12:00 a 22:00 hores

PARTICIPANTS

El Tast a La Rambla compta amb 50 establiments repartits en cinc àrees temàtiques:

1. CUINA D'AUTOR
Cuina inspirada en la combinació d’ingredients i l’ús de tècniques culinàries contemporànies.

ALQUIMIA FOGO - JOÃO ALCÂNTARA. Pão de queijo farcit de costella fumada
BISTREAU BY ÁNGEL LEÓN - ISMAEL ALONSO. Xuixo de calamar
CAELIS* - ROMAIN FORNELL. Ou fregit amb escuma de patata i pernil ibèric
DOS PALILLOS - ALBERT RAURICH. "Thai noodles"
ELEPHANT CROCODILE MONKEY - ESTANIS CARENZO. Escabetx de mar i muntanya
ESPAI KRU - EVER CUBILLA. Cebiche de corbina del Delte de l'Ebre amb leche de tigre de mango
ESTIMAR - RAFA ZAFRA. Clavellada en adob "sanluqueño" amb allioli d'all rostit
GAIG* - CARLES GAIG. Canelons tradicionals
KAO DIM SUM - JOSÉ Mª KAO. Bao
KRESIOS - GIUSEPPE IANNOTTI. Taglionini al peix de roca
L’EGGS - PACO PÉREZ. “Chincha”
LOIDI - JORDI ASENSIO. Milfulls caramelitzat de salmó fumat, foie gras, ceba tendra i poma verda
MANAIRÓ - JORDI HERRERA. Brava de llamàntol
NECTARI - JORDI ESTEVE. Tartare de llagostins de Sant Carles amb patata rústica, tomàquet margoble i emulsió de plàncton
PETIT COMITÈ - NANDU JUBANY. Arròs verd amb carxofes, pèsols, espinacs i iogurt
SEMPRONIANA - ADA PARELLADA. Arròs venere amb sobrassada i formatge de Ma
SPOONIK - JON GIRALDO I JAIME LIEBERMAN. Filet de llonza de bou amb mole de salsa panela i escuma d'alvocat trufat amb boleta de mandioca
VIA VENETO* - SERGIO HUMADA. Royale de pollastre pota blava farcit de bolets amb puré Parmentier

2. ENTREPANS DE BARCELONA
Secció especial dedicada als entrepans de la ciutat.

BAR GUIXOT - GERMANS GUTIÉRREZ. "Guixot" (pollastre, bacó, guacamole, ruca, mussolina de tomàquet sec i emmental)
BODEGA LA PUNTUAL - CARLOS ALLUÉ. "Lo Put entrepà" (ploma ibèrica adobada i formatge “El Put”)
EL FILETE RUSO - CLAUDIO HOYOS. Hamburguesa de vedella ecològica al Café de París
LA BARRA DE CARLES ABELLAN - CARLES ABELLAN. Bikini de pernil ibèric i mozzarella de tòfona
MONVÍNIC - GUILLEM OLIVA. Entrepà de xai del Pallars especiat a l'estil hindú
ROCA BAR - ALBERTO GARCÍA. “Rocadillo” de pollastre al curri amb poma
SAGÀS - ORIOL ROVIRA. "Bons de porc 2.0"
TANTA - ALONSO FERRARO. Pa amb llardons
XARCUTERIA CASA PEPE - JOSEP Mª AGUSTÍ. Mollete ibèric amb formatge castellà tendre

3. PASTISSERIES
La zona gastronòmica dedicada a la pastisseria i les postres més dolces.

BUBÓ - CARLES MAMPLE. Éclair de crema catalana amb llàmines de caramel cruixent
CANAL PASTISSER - LLUÍS ESTRADA. "Cheesecake"
CHÖK. THE CHOCOLATE KITCHEN - FERNANDO MADRID. Mini "krönut" amb maduixes naturals, nabius i gerds
ESCRIBÀ - CHRISTIAN ESCRIBÀ. Cuixetes de “bollastre” al vermut Miró
ESPAI SUCRE - JORDI BUTRÓN. "Fresh" (poma verda, sàlvia, roure i vainilla)
OCHIAI - TAKASHI OCHIAI. "Mochiai"
ORIOL BALAGUER - ORIOL BALAGUER. Ferrero exòtic

4. TAPES I PLATILLOS
Tapes “signature” de tall tradicional i contemporani d’establiments de Barcelona especialitzats en la cuina en miniatura.

ARUME - MANUEL NUÑEZ. “Cacheira” celta, Queixo do Cebreiro, envinagrats i tocs picants
BAR BAS - ENRIQUE VALENTÍ. Guisat de mongeta i costella “Joselito”
BODEGA SEPÚLVEDA - JOSEP SOLÀ. Coca d'aigua de mar amb nit i dia de tonyines
CA LA NURI - MARC MAÑOSA. Paella marinera
LLAMBER - FRAN HERAS. Gnoquis de patata i formatge ecològic de Varé amb tòfona d'estiu
MANO ROTA - BERNAT BERMUDO Y OSWALDO BRITO. Pop rostit amb cansalada, chimichurri picant i quinoa vermella
RASOTERRA BISTROT VEGETERIÀ - PAULA PASCUAL. Caneló de patata i alvocat amb maionesa de tomàquet i "granola" d'avellanes de Reus
RESTAURANT AMAYA - FAMILIA TORRALBA. Arròs cremós de calamarsons del nord amb la seva tinta amb Idiazábal
TAVERNA TIO CARLOS - OSCAR MANRESA. Mollete de cua de bou

5. CUINA TRADICIONAL
Establiments barcelonins que es caracteritzen per elaborar plats inspirats en el receptari tradicional de Catalunya i d’Espanya queposen de manifest la gran tradició i saber culinari de tot el país.

CENTONZE - EUGENI CORTÉS. Raviolis de pop i rap, salsa de shiitakes i oli de dues tòfones
FONDA ESPAÑA - GERMAN ESPINOSA. Calamarsó farcit de cap i pota, mojo verd i cotnes de porc al pebre de la Vera
LA BELLVITJA BRINDISA - JOSEP CARBONELL. Llom de bonítol amb garum i terra de Kalamata
OAXACA - JOAN BEGUR. Taco de "cochinita pibil" amb salsa xnipec
ÓFIS-SIFÓ - JORGE RUNNACLES. Pedrers cruixents amb allioli d'alls rostits i salsa de Dijon i llima
PALAU MOJA - GERARD PRAT. Gaspatxo de cireres
TOPIK - ADELF MORALES. Mandonguilles de secret ibèric i vedella de Girona amb toc tailandés i romesco

Un sisè espai està dedicat als patrocinadors i col·laboradors:

Begudes
Cerveses Estrella Damm
Vermuts Cinzano
Aperol Spritz.
Coca-Cola
Caves Freixenet
Vins Monólogo
Caves Codorníu
Vins Ànima de Raimat
Vins Viña Pomal
Caves Juvé y Camps
Vins Juvé y Camps
Cafés Batalla

Tapes
Udon (Gyozas de pollastre de corral i Caneló japonès).
Triticum (Entrepà planxat de Focaccia Triticum amb oli de tòfona, beixamel i presa ibèrica i Entrepà planxat de Focaccia Triticum amb oli de tòfona, beixamel i escalivada).
La Nocciola Toscana (selecció de gelats i pastissos gelats).

AULA TAST

En un petit auditori al Espai Claustre, a la planta baixa del centre Arts Santa Mònica, tindran lloc demostracions de cuina en directe amb els millors xefs de Barcelona. Un complet programa de tasts i tallers culinaris en viu impartits pels cuiners barcelonins més reconeguts. 

Classes gratuïtes des del dijous 9 fins el dissabte 11 de juny de 2016. Horaris: 12.45h a les 20.30h

Dijous 9

ACTE INAGURAL. 12.45 – 13.15
ENTREGA DE PREMIS III CONCURS DE TAPES I VERMUT CINZANO. 13.15 – 13.45
ELS SECRETS DEL “MAR I MUNTANYA”. Paco Pérez – Enoteca. 13.45 – 14.15
VINS DE MONESTIR. SCALA DEI I POBLET. Xavi Nolla - Sumiller de Grup Codorniu. 14.15 – 14.45
EL PA, UN COMPLEMENT O UN INGREDIENT PRINCIPAL?. Xevi Ramon – Triticum. 16.00 – 16.30
COM PREPARAR ÀPATS SABOROSOS I SALUDABLES EN 10 MINUTS. EN MARXA ELS CRONÒMETRES!. Ada Parellada – Semproniana. 16.30 – 17.00
JUGANT AMB EL CARAMEL. Christian Escribà - Pastisseria Escribà. 17.00 – 17.30
VERDURES AMB MOLTA IMAGINACIÓ. Xavier Pellicer – Céleri. 17.30 – 18.00
LES PROPOSTES DOLCES MÉS DIVERTIDES DE LA TAVERNA I EL BISTROT HOFMANN. Equip Hofmann i Eric Ortuño - Escola d’hosteleria Hofmann. 18.00 – 18.30
UN TOC DE CUINA CLÀSSICA FRANCESA. Romain Fornell - Caelis
18.30 – 19.00
CÍTRICS. Oswaldo Brito i Bernat Bermudo - Mano Rota. 19.00 – 19.30
ORIENT LÚDIC: "ROLLITOS", "WONTONS" Y "GYOZAS". Albert Raurich - Dos Palillos. 19.30 – 20.00
JUVÉ & CAMPS AMB LA VITICULTURA ECOLÒGICA I EL RESPECTE PER LA TERRA. Toni Cantos i Antonio Orte. 20.00 – 20.30

Divendres 10

INVENTAR-SE UN PASTÍS A CASA. Jordi Butrón - Espai Sucre. 12.45 – 13.15
ELS FUMATS, UNA TÈCNICA FÀCIL I ASSEQUIBLE. Alain Guiard i Marc Martín - La Mundana. 13.15 – 13.45
TAST DE VERMUT CINZANO. Esteban Porcedda. 13.45 – 14.15
"FRESH COCKTAILS". Carles Bonnin - Freixenet ICE. 14.15 – 14.45
POSTRES DE LUXE O AMANIDES HISTÒRIQUES. Sergio Humada - Via Veneto. 17.00 – 17.30
CURS D'INICIACIÓ AL TAST DE CAFÈ. Javier Batalla - Vicepresident Fòrum Cultural del Cafè Grup Cafés Batalla. 17.30 – 18.00
LA CUINA MEXICANA, DEL "STREET FOOD" A L'ALTA GASTRONOMIA. Paco Méndez - Hoja Santa. 18.30 – 19.00
140 ANYS D'HISTÒRIA CERVESERA. Carlos Cervantes expert cerveser d'Estrella Damm
19.00 – 19.30
TALLER DE COMBINATS EVOLUCIONATS COCA-COLA. Sergi Estevez. 19:45 – 20:30

Dissabte 11

OLEUMEXPERIENCE 16 /16. Martí Teres - Oleum Flumen. 12.45 – 13.15
FONDA ESPAÑA: TRADICIÓ I MODERNITAT. German Espinosa - Fonda España. 13.15 – 13.45
L'APERITIU PERFECTE BY APEROL SPRITZ: ORIGEN, CURIOSITATS I TAST DE PRODUCTE. Esteban Porcedda. 13.45 – 14.15
LA REVOLUCIÓ DEL CAVA. CODORNIU. Xavi Nolla - Sumiller de Grup Codorniu. 14.15 – 14.45
"RONQUEO" DE LA TONYINA ROJA. Nobuyuki Tajiri - Grup Balfegó. 16.00 – 16.30
OSTRES I MARISCS AMB EMOCIÓ. Ever Cubilla - Espai Kru. 17.00 – 17.30
140 ANYS D'HISTÒRIA CERVESERA. Carlos Cervantes expert cerveser d'Estrella Damm. 17.30 – 18.00
FENT FESTA AMB PEIXOS BARATS. Ismael Alonso - BistrEau by Ángel León. 18.00 – 18.30
"LO QUE SE CUECE EN UDON". Jordi Vidal i Alberto Gómez. 18.80 – 19.00
“SNACKS” SENZILLS I ESPECTACULARS. Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas – Disfrutar. 19.30 – 20.00
MONÒLEG. LA DEMOCRATITZACIÓ DEL VI. Mar Mendoza - Sommelier de Tannic. 20.00 - 20.30

ESCENARI ESTRELLA DAMM

Estrenem el nou escenari polivalent de Tast a La Rambla ’16. Exterior, ubicat a La Rambla, al costat mateix de la zona de degustació, ofereix un variat programa per a tots els públics: tallers d’entrepans creatius impartits per grans xefs de Barcelona, classes de “tiratge” de cerveses i actuacions musicals en viu.

Horaris: Tots els dies de 13.30h a les 22.30h

Dijous 9

UN NANDU, TRUITA AMB PERNIL IBÈRIC. Nandu Jubany - Petit Comité. 13.30 – 13.45
ENTREPÀ DE TARTARE DE CARN. Oscar Manresa - Taberna Tío Carlos. 16.00 – 16.15
“BUNS" DE PORC AMB PANXETA. Oriol Rovira – Sagàs. 17.00 – 17.15
ELS SECRETS DE LA CERVESA. Carlos Cervantes - Estrella Damm. 17.30 – 18.00
"KING CRAB HOT DOG". Javier San Vicente - Tapas 24. 18.15 – 18.30
"MÚSICA AL CARRER CIUTAT VELLA". 19.15

Divendres 10

ENTREPÀ DE XOCOLATA. Oriol Balaguer - Pastisseria Oriol Balaguer. 13.30 – 13.45
"TAMAL OAXAQUEÑO" AMB "MOLE" GROC AMB COSTELLA DE VEDELLA GALLEGA. Manel Jiménez – Oaxaca. 17.30 – 17.45
BIKINI D'ÀNEC PEKÍN. José Mª Kao - KAO DIM SUM. 18.30 – 18.45
"MÚSICA AL CARRER CIUTAT VELLA". 19.15

Dissabte 11

ELS SECRETS DE LA CERVESA. Carlos Cervantes - Estrella Damm. 16.30 – 17.00
"SANGUCHITO". Jorge Muñoz – Pakta. 17.15 – 17.30
ENTREPÀ DE PEBROTS DEL PIQUILLO, SEITONS I ANXÒVES. Enrique Valentí - Bar Bas. 18.00 – 18.15
"MÚSICA AL CARRER CIUTAT VELLA". 19.15

Diumenge 12

ENTREPÀ DE PEIX A L'ESTIU DESPRÉS DEL MAR. Estanis Carenzo - Elephant, Crocodile and Monkey. 13.30 -13.45
GRUP DE PERCUSSIÓ SSSTRÈPIDS. 16.30 – 17.00
"BOLILLO". Paco Méndez - Niño Viejo. 18.00 – 18.15
ELS SECRETS DE LA CERVESA. Carlos Cervantes - Estrella Damm. 18.30 – 19.00
"MÚSICA AL CARRER CIUTAT VELLA". 19.15

III CONCURS DE TAPES I VERMUT CINZANO

Del 2 al 12 de juny, 14 dels bars i restaurants més emblemàtics de La Rambla se sumen al Tast a la Rambla 2016 participant al III Concurs de Tapes i Vermut Cinzano. Durant aquests 10 dies, cada establiment oferirà una tapa maridada amb una recepta pròpia de vermut preparat, elaborat amb productes Cinzano, a un preu especial de 4.50€.
 
Un jurat professional tastarà totes les propostes i escollirà  l’establiment guanyador valorant el gust, la tècnica i la creativitat de la tapa i el vermut preparat, així com el maridatge entre els dos elements. El guanyador s’anunciarà el Dijous 9 de juny a les 13.15h al Tast a la Rambla 2016.
 
Vols guanyar una experiència gastronòmica maridada amb vermut? Fes la ruta pels establiments de la Rambla i participa al concurs popular d’Instagram #VermutdelaRambla (etiquetant @cinzanospain). Un sopar i un lot de productes Cinzano t’esperen…

PARTICIPANTS

KUBIK. Cruixent de blat de moro torrat i formatge de cabra amb verdures i confitura de figues | La Rambla, 45
RESTAURANT AMAYA. Trifàsic de Cinzano, taronja i foie amb flor de sal | La Rambla, 20
HOTEL D.O.. Musclos en cebiche de taronja sanguina | Plaça Reial, 1
HOTEL ESPAÑA. Calamarsó farcit de cap i pota, mojo verd i cotnes de porc al pebre vermell de la Vera | Sant Pau, 9 – 11
HOTEL BAGUÉS. Ensaladilla Bagués | La Rambla, 105
RESTAURANT MOKA. Mini burguer a la brava | La Rambla, 126
RESTAURANT LUZIA. Tortita de blat de moro, sashimi de tonyina i maionesa chipotle | Pintor Fortuny, 1
CERVESERIA BAVIERA. Cebiche de corbina a l'aroma de cítrics amb cruixent de pa | La Rambla, 127
BAR NÚRIA. Escuma de gilda amb mix-chips | La Rambla, 129
BAR PINOTXO. Canapè de la casa | Mercat de la Boqueria
128 RAMBLA RESTAURANT. Tartare de fumats sobre tosta de pa amb alvocat i cogombre | Les Rambles, 128
TAPA & APAT 2. Mar y Tierra | La Rambla, 15
EL BOSC DE LES FADES. Samosa de pollatre amb curri, coco i cacahuets | Museu de Cera, Passatge de la Banca, 7
PALAU MOJA. Gaspatxo de cireres biodinàmiques del Penedès | La Rambla, 118

TAST A LA RAMBLA

Del 9 al 12 de juny de 2016

Dijous, 9 de juny, de 12:00 a 22:00 hores
Divendres, 10 de juny, de 12:00 a 24:00 hores
Dissabte, 11 de juny, de 12:00 a 24:00 hores
Diumenge, 12 de juny, de 12:00 a 22:00 hores

Web del Tast a La Rambla: http://www.tastalarambla.cat/

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X