Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Avui s'ha inaugurat l'Espai Rambla, el punt d'atenció i informació de referència sobre la transformació de La Rambla

15 de juny de 2024

L’Ajuntament posa en marxa avui l’Espai Rambla, un punt d’informació, atenció i divulgació, per atendre dubtes i consultes i acompanyar durant la reforma la ciutadania i els agents amb presència i activitat a la Rambla

L’Espai Rambla compta amb l’exposició “La Rambla de sempre, més Rambla que mai”, amb continguts sobre la història del passeig, la transformació ara en marxa i les característiques dels elements urbans de l’obra  

L’Espai Rambla obre avui amb una festa durant el matí a La Rambla amb concerts i actuacions per convidar la ciutadania a la celebració. L’acte de presentació ha comptat amb els parlaments de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, del president d’Amics de La Rambla, Pau Bosch, i del regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle

La inauguració coincideix amb l’inici de la segona fase de les obres prevista per al dilluns 17 de juny, un cop enllestits els treballs previs per garantir la mobilitat per la Rambla durant la seva remodelació

Les obres que comencen el proper dilluns aniran per fases: primer la banda Gòtic, després la banda Raval i finalment el tronc central, i es desenvoluparan per trams acotats d’uns 50 metres per reduir al mínim les afectacions

Des de dilluns i mentre durin els treballs només hi haurà circulació en sentit muntanya i estarà restringida com fins ara al transport públic, serveis, emergències, trànsit local i mercaderies

A més de les accions informatives específiques amb veïnat i comerciants, durant els primers dies d’aquesta nova fase d’obres es desplegaran informadors a les parades d’autobús i metro i als dos extrems de La Rambla per informar de les afectacions al transport públic i a la mobilitat de la zona

Durant les obres de transformació de La Rambla, l’Ajuntament posa especial atenció en la informació i comunicació, virtual i presencial, amb especial atenció als missatges comunicatius necessaris i òptims tant per a gestionar el dia a dia de les obres com per a transmetre a la ciutadania el projecte. Es tracta d’oferir el màxim d’informació per generar el mínim de molèsties possibles mentre s’executi la remodelació en marxa i que a partir de dilluns encara la segona fase d’obres.

Per tal de reforçar la informació a la ciutadania, comerciants, teixit econòmic, cultural, social, etc. sobre la reforma de La Rambla, des d’avui 15 de juny, s’obre l’Espai Rambla, un punt específic d’informació per acompanyar el veïnat i el teixit econòmic, social i cultural de l’entorn de La Rambla, així com a la resta de la ciutadania. Per celebrar-ho amb la ciutadania, l’alcalde ha visitat avui l’espai i s’han organitzat concerts i actuacions a la Rambla, amb espectacles com la batucada dels Xamfrà, concerts del Taller de Músics, les titelles de gran format de la companyia Animàlia, i animació musical infantil a càrrec de la Xaxiband.

Durant la seva intervenció, l’alcalde Jaume Collboni ha ressaltat que es tracta “d’una reforma històrica del passeig més important de la ciutat”. “Estic molt emocionat per assumir el repte de la reforma de la Rambla i fer-ho en els terminis ambiciosos que ens hem marcat i sobretot per poder mantenir i recuperar l’estil i l’esperit ramblero” ha afegit Collboni. Per la seva banda, el president d’Amics de La Rambla, Pau Bosch, ha destacat  que “Creiem molt en aquest projecte urbanístic, que serà l’inici d’una nova etapa en la que veurem una Rambla on es guanya més espai per estar i on la separació que hi ha entre el Gòtic i el Raval, i entre el mar i la ciutat, s’anirà diluint, generant nous espais de trobada i no només depassada”. Pau Bosch ha agraït a l’alcalde l’esforç per escurçar els terminis, ha ofert la col·laboració de la nostra entitat per coordinar les obres i ha avisat que estarem atents a que es compleixin els terminis anunciats.

Des de l’Espai Rambla, se centralitzaran les informacions i comunicacions a la ciutadania, agents socials, econòmics, culturals, entitats, associacions de l’entorn i en general a tothom que vulgui tenir detall o resposta sobre qüestions de com avancen les obres i sobre com serà La Rambla del futur.

L’Espai Rambla obre avui al públic, situat a la planta baixa del Palau de la Virreina (La Rambla, 99) amb l’objectiu de:

  • · Informar sobre l’obra de transformació de la Rambla a la ciutadania de Barcelona i sobre com serà la Rambla després de la transformació.
  •  · Divulgar i afavorir el coneixement, rigorós i accessible, sobre el procés de transformació urbana de La Rambla i del seu impacte en el present i futur d’aquesta via i de la ciutat.
  • · Atendre i donar resposta a les preocupacions i incidències relacionades amb l’obra del veïnat i el teixit econòmic, social i cultural de l’entorn.
  • · Impulsar i donar suport a les línies de dinamització cultural i comercial per compensar els efectes negatius de les obres i visibilitzar en positiu aquest moment històric, amb un calendari d’activitats i dinamitzacions per conèixer l’avenç de l’obra i visualitzar la Rambla del futur.

Aquest nou punt d’atenció ciutadana especialitzat en les obres de La Rambla ocupa uns 40 m2, en un espai visible directament des del carrer i que atendrà en horari de dilluns a divendres de 10:15h a 18:15h.

Funcionarà durant els 32 mesos de durada prevista de les obres i comptarà amb dos professionals, que informaran també de l’espai expositiu present a l’espai.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X