Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Barcelona aprova l'obertura de comerços els festius de juliol i agost

17 de març de 2014

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va presentar el passat divendres l'acord que l'Ajuntament ha assolit amb els representants de comerç, sobre la regulació dels horaris comercials de Barcelona.

Finalment s'ha aprovat que les botigues podran obrir tots els diumenges i festius de juliol i agost -els de màxima afluència turística-, durant una franja de 4 hores, de 10.00 a 14.00 hores. En total, seran 9 dies i no hi hauran distincions per districtes o tipus d'establiment.

Barcelona també farà coincidir els quatre festius que cedeix la Generalitat amb els dies de màxima afluència de visitants a Barcelona. Així, s'han fixat el 18 de maig i el 14 de setembre,  dos dels dies més forts pel que fa a creueristes. I també el 30 de març, coincidint amb el saló Alimentària, i el 29 de juny, coincidint amb motiu del Dia de l'orgull gai.

Finalment, es mantenen el 5 i 12 de gener, el 6 de juliol i el 6, 8 i 21 de desembre com a dies festius d'obertura comercial que determina la Generalitat.

Tot i que l'acord assolit és insuficient, suposa un primer pas per aconseguir que la ciutat adapti els seus horaris a les necessitats actuals i així poder seguir competint amb les principals capitals europees per aconseguir atreure a un turisme interessat en la varietat i qualitat del nostre comerç.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X