Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Barcelona destina 2 milions d’euros a la instal·lació de portes automatitzades per a l’estalvi i millora energètica d’activitats

18 d'agost de 2022

La nova línia de subvencions es posarà en marxa a finals de setembre i suposarà un ajut pel 50% del cost de la instal·lació de portes i altres actuacions vinculades a l’estalvi energètic als establiments fins a un màxim de 2.000 euros per local sol·licitant.

La intervenció s’haurà d’executar durant els anys 2022 i 2023 i ha de servir per adaptar-se al nou Reial Decret estatal que obliga, entre altres mesures, a disposar de sistemes de tancament de portes que evitin el malbaratament energètic.

A banda, també s’oferirà assessorament a les persones interessades a través de l’Oficina de Transició Energètica de Pimec, impulsada amb l’Ajuntament de Barcelona.

Així ho ha anunciat aquest matí el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, en una reunió amb representants dels sectors comercial, de restauració, d’oci nocturn i hoteler que es veuen afectats pel Decret.

En concret aquesta primera convocatòria d’ajuts va destinada a l’execució d’actuacions vinculades a la millora de l’eficiència energètica i especialment per a l’adequació i automatització de les portes d’entrada als establiments per tal de mantenir la temperatura recollida a la normativa a l’interior i evitar el malbaratament d’energia. El nou decret inclou aquesta obligació per a tots els edificis i locals amb accés des del carrer. Els comerços han d’adaptar-se abans del 30 de setembre de 2022.

En resposta i suport a les mesures impulsades pel Govern de l’Estat, l’Ajuntament ha engegat la tramitació d’aquesta primera línia de suport econòmic específic adreçat a les activitats econòmiques en planta baixa com ara establiments comercials, de restauració, d’oci nocturn i hoteler.

La previsió és que la nova línia de subvencions es pugui posar en marxa a finals de setembre i es destinarà a finançar el 50% del cost de les actuacions vinculades a la millora de l’eficiència  energètica i a la instal·lació o adequació de les portes o sistemes d’obertura automatitzats fins a un topall màxim de 2.000 euros per establiment, tal i com ha anunciat el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, a representants, gremis i associacions empresarials de diferents sectors en una reunió que ha tingut lloc aquest matí.

Els objectius d’aquesta iniciativa són contribuir a l’adaptació dels establiments al pla de xoc d’estalvi i gestió energètica en climatització que preveu el Reial Decret estatal; ajudar a la despesa i inversió necessària per millorar l’eficiència energètica dels establiments i empreses; i millorar els elements associats a la sostenibilitat dels locals i negocis, a mig i llarg termini, contribuint alhora a la competitivitat dels negocis.

Les actuacions s’haurien d’executar entre els anys 2022 i 2023 i, a més, les persones sol·licitants també poden comptar amb assessorament complementari a través de l’Oficina de Transició Energètica de Pimec, impulsada amb l’Ajuntament de Barcelona. Així, s’oferirà assessorament tècnic, administratiu i financer i també l’acompanyament i seguiment en el projecte.

Aquesta primera convocatòria d’ajuts per acompanyar el Reial Decret ve a donar continuïtat a les actuacions del programa reAactivem Barcelona, el fons extraordinari de 13 milions d’euros emmarcat en el fons CECORE que l’Ajuntament de Barcelona ha destinat a donar suport a les mateixes activitats econòmiques que ara es podran beneficiar de la nova línia de subvencions i que es van veure més perjudicades per la pandèmia de la COVID 19.

Entre d’altres, reActivem Barcelona ha fomentat les actuacions en l’àmbit de la sostenibilitat i equitat econòmica tot donant suport a les inversions que hagin suposat un avenç cap a una economia baixa en carboni, una millora de l’eficiència energètica, la recollida, separació i gestió de residus o la incorporació de sistemes de packaging ecològic.

D’aquesta manera, han pogut optar a aquestes ajudes els comerços i els locals de restauració, d’oci nocturn i allotjaments turístics que van fer intervencions de millora en els seus establiments entre la declaració de l’estat d’alarma i el 31 de desembre de 2021. D’aquests 13 milions d’euros se’n van poder beneficiar 217 projectes, un 42% d’aquests eren del sector de la restauració, el 24% del comerç, i els serveis un 18%.

En total, aquest 2022 l’Ajuntament de Barcelona ha destinat 17 milions d’euros a les diferents convocatòries de subvencions per la reactivació econòmica de la ciutat, com ara els ajuts a autònoms, canvi de persianes, foment de la contractació, digitalització del comerç o l’impuls de l’economia social i solidària, entre d’altres. Entre el 2020 i el 2021 els fons CECORE van dedicar 89 milions d’euros en paquets d’ajuts a la reactivació econòmica.

Ajuntament de Barcelona

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X