Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Barcelona Oberta celebra amb èxit el seu primer Summit

1 de desembre de 2015

El 30 de novembre Barcelona Oberta va organitzar el primer Summit de Barcelona Oberta a El Molino per debatre sobre Barcelona, comerç i turisme. La trobada va ser un èxit tant a nivell d'assistència com en el tractament dels diferents temes relacionats amb Barcelona, el seu comerç i el turisme.

L'acte tenia com a objectius visualitzar la importància del comerç i el turisme en la generació de llocs de treball, redefinir la relació comerç-turisme-Barcelona, parlar d'un nou model de turisme per la ciutat i posicionar els eixos comercials com a organitzacions amb capacitats per afrontar els reptes del comerç de la ciutat.

L'acte va començar amb la benvinguda de Felip Puig, conseller d'empresa i ocupació de la Generalitat de Catalunya, que va destacar al comerç i al turisme com a motors de creixement a Catalunya i va reclamar una aposta per la qualitat.

La primera taula, “Comerç, Ocupació i Barcelona” va comptar amb les intervencions de Elvira Vazquez, consellera delegada de El Molino i Presidenta de la FEM i del periodista i cronista de Barcelona Lluís Permanyer.

En la seva intervenció, Elvira Vazquez va destacar el paper de les microempreses i els autònoms com a generadors d'ocupació. També va reclamar als empresaris un compromís amb la contractació.

Lluís Permanyer va parlar de Barcelona i la seva relació amb el turisme i també va parlar molt de La Rambla. En aquest sentit va expressar la seva preocupació per la paralització del Pla Especial de La Rambla i va reclamar que es continués treballant per millorar el trànsit dels vianants al passeig. També va reclamar a l'Ajuntament la desaparició de les antigues parades d'ocells de La Rambla ara reconvertides. Finalment va concloure que la ciutat és la gent, és el comerç... i que el comerç dóna vida a la ciutat.

La segona taula, “Turisme i Barcelona. Reptes i oportunitats” va comptar amb Enric Truñó, regidor responsable dels Jocs Olímpics de 1992 a Barcelona i coordinador i director del Pla Estratègic de Turisme de Barcelona (2010 – 2015). Enric Truñó va destacar que Barcelona és la ciutat europea on el turisme ha crescut més els darrers 25 anys, i que, tot i que aquest fet ha generat alguna disfunció i cert descontentament, cal continuar apostant per una oferta de qualitat.

Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta, va ser l'encarregat de tractar la tercera taula amb el títol de “Comerç i Barcelona. Debat i conclusions.” Gabriel Jené va reclamar per a la ciutat un acte central d'encesa de llums de Nadal. També, i en contra del monocultiu de las grans marques, va destacar el petit comerç local que dóna singularitat al comerç de Barcelona i va demanar solucions urgents per el problema de la venda ambulant. Jené també va reclamar que es superés l'estat de paràlisi en el que es troben plans necessaris per a la ciutat com el Pla Especial de La Rambla.

L'acte es va tancar amb la intervenció del regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom.

Barcelona Oberta està formada pels següents eixos comercials de la ciutat, amb més de 1633 establiments comercials associats i 5400 botigues en total. La contractació de les botigues representades suposa el 20% de la contractació a Barcelona (més de 25.000 treballadors) i una part molt important del patrimoni històric comercial i cultural de Barcelona.

Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i Plaça Catalunya
Associació comerciants del carrer Pelai, Plaça Universitat i Rodalies
Federació d’associacions de Barna Centre
Associació Rambla Catalunya i Travessers
Associació Amics del Passeig de Gràcia
Associació Fundació El Molino FEM
Associació comerciants i empresaris Gaixample
Associació de comerciants Born Comerç
Agrupació de comerciants i industrials de Barceloneta – ACIB
Eix Comercial Cor Eixample
Associació comerciants Gaudi Comerç

Socis col·laboradors:

Gremi de Restauració de Barcelona
Gremi de Hotels de Barcelona
Comertia

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X