Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Barcelona viu Sant Jordi a La Rambla

25 d'abril de 2019

Un any més, La Rambla es va tornar a convertir en el centre de la celebració de la diada de Sant Jordi a Barcelona. Ja a primera hora, i lluitant contra un calendari que no ajudava a la celebració per la proximitat de la Setmana Santa i contra un temps insegur que no prometia una jornada massa lluïda, floristes,  llibreters i associacions de tot tipus començaven a preparar les seves parades per rebre a barcelonins i visitants. Els barcelonins més matiners, molts camí de la feina, passejaven entre les parades i es creuaven amb alguns turistes que sortien dels seus hotels per descobrir una jornada única.

També a primera hora, i per segon any consecutiu, el Palau de la Virreina acollia l’esmorzar d’escriptors i editors que s’ha convertit en un punt de trobada de la cultura de la nostra ciutat i en el tret de sortida oficial al Sant Jordi literari.

Al sortir, encara amb gotes de pluja, els escriptors es creuaven amb força gent que ja omplia una Rambla ja tallada al trànsit de vehicles. I el sol, a poc a poc, va guanyar la batalla al mal temps regalant-nos un Sant Jordi espectacular amb els barcelonins amb moltes ganes de ramblejar.

I es que, a banda de llibres, signatures  i roses, eren moltes les activitats que es van poder viure a La Rambla: l’Arts Santa Mònica va acollir la instal·lació artística Arca Poètica amb una performance participativa dirigida pel poeta Antoni Clapés, el Palau Marc – amb la façana decorada amb flors – acollia l’activitat “Lletres Lliures”, a la pastisseria Escribà els pastissos de Sant Jordi es barrejaven amb els exemplars de  la novel·la que signava en Christian Escribà, els restaurants del passeig oferien menús especials per celebrar la diada, el pati del Palau Moja lluïa una espectacular decoració floral feta pel Gremi de Floristes,  el Palau Güell oferia visites gratuïtes i l’Ateneu Barcelonès obria les portes del seu jardí i organitzava un concert gratuït.

La Plaça de Catalunya va ser un altre dels punts destacats de la celebració amb moltes signatures d’escriptors i amb El Triangle decorat amb roses vermelles i amb una exposició de dracs.

La gent – Barcelonins i visitants, petits i grans – van ramblejar tornant a fer seva La Rambla i gaudint d’una diada de Sant Jordi brillant.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X