Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Benedetta Tagliabue distingida amb la Creu de Sant Jordi

8 de maig de 2019

L’arquitecta Benedetta Tagliabue, sòcia de la nostra entitat i antiga membre de la Junta Directiva, ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi,  un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya.

Benedetta Tagliabue ha rebut la distinció per la seva competència professional i la seva excel·lència en l’àmbit de l’arquitectura a escala mundial. La Benedetta és l'actual cap de l'Estudi Miralles Tagliabue EMBT i la directora de la Fundació Enric Miralles. La seva obra es caracteritza per l'equilibri entre una estètica fragmentada i convulsa i el respecte per la tradició del lloc. Ha treballat en projectes com el Parc de Diagonal Mar, la rehabilitació del mercat de Santa Caterina a Barcelona, l'Escola de Música d'Hamburg, les llums de Nadal de La Rambla de l’any 2015-2016 i el nou Parlament d'Escòcia. Per aquest últim projecte va rebre el RIBA Stirling Prize al Millor Edifici (2005). Reconeguda amb el Premi Ciutat de Barcelona, l'any 2013.

El govern de la Generalitat de Catalunya va decidir el passat 30 d'abril, concedir la Creu de Sant Jordi 2019 a 29 persones i 15 entitats.

A Banda de la Benedetta Tagliabue han rebut la distinció Lluís Albert Riva, Joana Amat Amigó, Montserrat Andreu Teixidó, Virgil Ani, Ernest Benach i Pascual, Núria de Gispert i Català, Carles Furrios i Solà, Carme Giralt i Roses, Josep González i Sala, M. Carme Junyent Figueras, Lluis Juste de Nin, Montserrat Juvanteny Juvanteny, Biel Majoral, Núria Marín García, Lionel Andrés Messi Cuccittini, Mercè Otero Vidal, Albert Peters, Núria Picas i Albets, Josep Pla-Narbona San Antonio, Núria Quadrada i Damont, Joaquim Rafel i Fontalans, Gemma Rigau i Oliver, Joan Rigol i Roig, Fina Rubio Serrano, Jaume Terradas i Serra, Montserrat Úbeda i Pla, Ivo Vajgl i  Antoni Vidal Miquel. També han rebut la distinció les entitats: Associació Cívica per la Llengua “El Tempir”, Ateneu de Tàrrega, Casal Catòlic de Sant Andreu de Palomar, Coral Capella de Santa Maria de Ripoll,  Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa, Facultat de Nàutica de Barcelona, Família i Benestar Social, Fundació Privada, Federació Catalana d’Entitats Corals, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, Fundació Carles Salvador, Fundació Museu Etnogràfic Vallhonrat, Fundació Privada ALTEM, Fundació Privada ARED, Fundació Privada ASPRONIS i La Trinca.

La Creu de Sant Jordi es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Des d'Amics de La Rambla volem felicitar a tots els guardonats i, molt especialment a la Benedetta Tagliabue.

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X